Acasă Stirile zilei Peste 200 de copii racolati si transportati in Germania pentru exploatare sexuala!

Peste 200 de copii racolati si transportati in Germania pentru exploatare sexuala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 200 de tineri au fost racolati si transportati in Germania, in scopul intretinerii de relatii sexuale. Politistii si procurorii fac zece perchezitii in judetul Dolj, la locuintele unor persoane suspectate.

In urma perchezitiilor vor fi duse la audieri, la DIICOT – Craiova, 50 de persoane suspectate ca fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de minori, prin exploatare sexuala, prostitutie si proxenetism, pe relatia RomaniaGermania, se arata intra-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2009 – 2013, mai multe persoane din judetul Dolj, impreuna cu un cetatean german, au racolat, transportat si exploatat sexual in Germania, respectiv in Berlin si localitatile limitrofe, mai multe persoane majore si minore.

Din verificarile efectuate pana in prezent se estimeaza ca au fost racolate si exploatate sexual peste 200 de persoane, unele dintre acestea fiind minore.

„In urma analizarii tranzactiilor financiare efectuate in perioada 2009 – 2011 de catre invinuiti a rezultat faptul ca beneficiul activitatii infractionale a fost de aproximativ 150.000 USD”, a precizat Politia Romana.

Perchezitiile sunt facute de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova si procurorii DIICOTStructura Teritoriala Craiova, cu sprijinul politistilor de la BCCO Bucuresti si Pitesti, SCCO Olt si Mehedinti. Ancheta s-a desfasurat cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale si al Serviciului Roman de Informatii.

In instrumentarea cauzei, anchetatorii romani au cooperat cu autoritatile judiciare germane.

Sursa: mediafax.ro