Acasă Stirile zilei Bani Peste 150.000 de metri pătraţi de plajă au fost închiriaţi prin licitaţie

Peste 150.000 de metri pătraţi de plajă au fost închiriaţi prin licitaţie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a organizat la sfârşitul săptămânii trecute licitaţia pentru transmiterea dreptului de folosinţă a plajei Mării Negre, fiind închiriaţi, pentru unul sau mai multe sezoane estivale, peste 150.000 metri pătraţi de plajă.

Potrivit unui comunicat al ABADL, ofertele au putut fi depuse până la 13 martie şi au fost deschise în perioada 14 – 18 martie.

„Au fost cumpărate 123 de caiete de sarcini şi au fost depuse 97 de oferte. Cel mai solicitat sector a fost Mamaia VII, cu cele 23 de subsectoare, pentru care au fost depuse 60 de oferte. De altfel, sectoarele din staţiunea Mamaia au fost cele mai solicitate, fiind urmate de cele din Eforie”, a declarat responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton.

Procedura aplicată pentru atribuirea contractului de închiriere a sectorului de plajă este licitaţia publică, iar tipul contractului este închiriere pentru unul sau mai multe sezoane estivale.

În urma analizării ofertelor depuse pentru un număr de 42 de subsectoare, comisia de licitaţie a atribuit 34 de subsectoare, cu o suprafaţă totală de aproximativ 155.000 de metri pătraţi de plajă.

„Pe cinci subsectoare a fost depusă o singură ofertă, iar pe alte trei subsectoare ofertanţii au fost descalificaţi pentru că nu au întocmit documentaţia aşa cum prevedea caietul de sarcini”, a precizat Anton.

Eventualele contestaţii pot fi depuse în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor, adică în zilele de luni şi marţi, iar comisia de soluţionare a contestaţiilor va avea la dispoziţie cinci zile pentru a se pronunţa cu privire la aceste contestaţii. După afişarea rezultatelor finale va fi anunţată şi cea de-a doua etapă a licitaţiei pentru plaje, unde vor fi scoase sectoarele neadjudecate în prima etapă. sursa: Mediafax