Pericolele care te pandesc in toaletele publice – Cap Limpede

Pericolele care te pandesc in toaletele publice

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Stergerea mainilor cu prosoape de hartie este mult mai eficienta decat folosirea uscatoarelor de maini cu aer cald din toaletele publice, care reprezinta adevarate pericole la adresa sanatatii oamenilor, arata cercetatorii.

Uscatul manilor nu are doar rolul de a elimina apa, ci și bacteriile, atrag atentia cercetatorii, care au realizat un experiment interesant. Ei au numarat numarul de bacterii de pe varfurile degetelor unor persoane care s-au uscat cu prosoape de hartie și cu uscatoare de maini cu aer cald, scrie abc.net.au.

Rezultatele obtinut i-au suprins: in vreme ce prosoapele de hartie reduc numarul bacteriilor cu 40-60%, uscatoarele de maini CRESC numarul bacteriilor, in medie, cu 255%.

Oamenii de știinta au descoperit ca inauntrul uscatoarelor de maini se afla o multime de bacterii, care se simt foarte bine in mediul cald și umed. Aerul poarta aceste bacterii pe mainile ude ale oamenilor, ceea e reprezinta un mediu ideal de transmisie a lor.

Loading...

Partea buna este ca majoritatea acestor bacterii nu sunt foarte periculoase pentru sanatatea umana, iar sistemul imunitar al oamenilor le face fata.

Desigur, nu in toate toaletele se gasesc prosoape de hartie, iar cercetatorii atrag atentia ca și a ramane cu mainile ude, lasandu-le sa se usuce de la sine, reprezinta o idee proasta. Este mai bine sa va ștergeti mainile de blugi sau sa le treceti prin par decat sa nu le uscati deloc, spun cercetatorii.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close