Acasă Stirile zilei Justitia PERCHEZIŢII privind o evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Mai...

PERCHEZIŢII privind o evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Mai multe documente, ridicate de la ”regele asfaltului din Argeş”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Treizeci de percheziţii au avut loc, duminică dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Cluj, Hunedoara, Timiş şi Argeş, fiind vizat un grup infracţional organizat, format din 34 de persoane, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activităţi fiind de 20.000.000 de euro. Omul de afaceri Cătălin Spătaru, supranumit „regele asfaltului din Argeş”, este căutat de anchetatori, potrivit unor surse judiciare.

nchetatorii au ridicat, duminică, mai multe înscrisuri şi documente de la domiciliul omului de afaceri Cătălin Spătaru, supranumit „regele asfaltului din Argeş”, în urma percheziţiei făcute la casa acestuia din satul Valea Ursului, comuna Bascov, de lângă Piteşti, potrivit unor surse judiciare.

La locuinţa omului de afaceri, poliţiştii l-au găsit doar pe agentul de pază al unei firme private de profil, Spătaru nefiind la domiciliu.

Sursele citate au precizat că omul de afaceri Cătălin Spătaru ar fi părăsit deja România.

Spătaru este vizat în dosarul în care, duminică dimineaţă, au fost făcute 30 de percheziţii la locuinţe din Strehaia, din judeţul Hunedoara, din municipiile Cluj şi Timişoara, precum şi din judeţul Argeş. Cătălin Spătaru este finul şefului IPJ Vâlcea, Ion Stoica, fost secretar general al MAI şi fost şef al IPJ Argeş, potrivit surselor citate.

Anchetatorii urmează să audieze 34 de persoane vizate în acest caz, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi au fost aduse deja pentru audieri 25 de persoane, în urma percheziţiilor din Strehaia.

În urma percheziţiilor la domiciliile acestora din Strehaia au fost ridicate trei seifuri, mai multe arme, precum şi cinci maşini de lux, printre care un Lexus şi un BMW X5.

Surse judiciare au declarat că în anchetă este vizat şi Petrică Toma, din Hunedoara, fost comisar şef la Garda Financiară, proprietarul Hotelului Roman din Herculane, acesta urmând să fie audiat de procurori la DIICOT Mehedinţi. La locuinţa acestuia anchetatorii au găsit aproximativ 600.000 de lei.

Şeful SCCO Mehedinţi, subcomisar Petri Althamer, a confirmat că Petrică Toma a fost ridicat de anchetatori de la domiciliul său din Hunedoara şi urmează să fie adus la audieri la sediul DIICOT Mehedinţi.