Acasă Stirile zilei PERCHEZITII la Ministerul Transporturilor si la CFR! Aproximativ 200 de functionari, printre...

PERCHEZITII la Ministerul Transporturilor si la CFR! Aproximativ 200 de functionari, printre care si patru directori au fost ridicati de politisti! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Zeci de perchezitii au avut loc la Ministerul Transporturilor si mai multe regionale CFR din tara. 200 de functionari, banuiti de luare si dare de mita, au fost ridicati si sunt cercetati pentru ca faceau parte dintr-o retea care aduna spaga primita in trenuri de catre controlori, potrivit Romania TV.

Seful de la CFR Calatori nu exclude ca multi dintre cei anchetati acum sa fie suspendati din functie. Totodata recunoaste ca blatul pe trenurile din Romania este o practica des intalnita.

Perchezitiile sunt rezultatul unei anchete care dureaza din noiembrie 2011. Sunt vizati chiar si directori din CFR, existand indicii ca acestia primeau mita drept cota parte din spaga luata de „nasi” de la calatorii fara bilet. Alaturi de controlori, au fost ridicati patru directori si 16 inspectori din CFR.

Perchezitiile se fac si la sediul regionalelor Brasov, Craiova si Iasi, dar si la domiciliul unor persoane suspecte. Persoanele retinute sunt duse la Brasov, actiunea fiind organizata de catre procurorii brasoveni si de catre Politia Transporturi.

Stefan Roseanu, directorul CFR Calatori, a precizat ca nu stia de existenta unei anchete de o asemenea amploare, dar a admis ca circulatia fara bilet pe trenuri este o problema importanta, circa 20-30% dintre calatorii CFR merg fara bilet, fapt ce cauzeaza un prejudiciu de circa 40.000.000 lei anual.

In paralel cu ancheta judiciara, CFR va desfasura propria ancheta ce ar putea duce la sanctiuni severe.

„Vom aplica si noi dispozitiile interne. Se va ajunge pana la suspendare, normal sau desfacerea contractelor de munca”, a declarat Roseanu.

Conform unor informatii, sefii Corpului de Control din minister stiau de practica endemica a luarii de mita in trenuri, insa nu au fost luate masuri disciplinare.

„Umblam la procedurile interne de lucru si vrem ca metodele de verificare sa fie cat mai bune. Important este ca, pe viitor, sa nu mai existe musamalizari la varf”, a spus Roseanu.

Dintrei cei retinuti, 70 de persoane sunt angajate la regionala Brasov.

„Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infractiuni legate de fapte de coruptie”, a spus Alina Popescu, purtator de cuvant al Parchetului Brasov, citata de Mediafax.