Poliţiştii fac, joi dimineaţă, 19 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la domiciliile a 25 de persoane suspectate de evaziune fiscală în valoare de şapte milioane de euro, prin neînregistrarea în evidenţele fiscale a profitului obţinut din vânzarea de fier vechi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada, a declarat pentru MEDIAFAX că cele 19 percheziţii au loc la adrese din Bucureşti şi localităţile ilfovene Bragadiru, Jilava şi Sinteşti. Anchetatorii caută 25 de persoane care se ocupă cu vânzarea de fier vechi, suspectate de evaziune fiscală.

Aceştia ar fi produs un prejudiciu de aproximativ şapte milioane de euro prin neînregistrarea în evidenţele contabile a profitului obţinut din vânzarea de fier vechi, a precizat Claudia Burada.

Suspecţii în acest caz sunt duşi la audieri la Poliţia Ilfov.

1 COMENTARIU

  1. Știu că articolul e vechi, dar suetucibl cred că e de actualitate.Pe le2ngă dreptul de autor care presupun că nu a fost cesionat către beneficiar (revista Viva), tu ca fotograf ai păstrat și dreptul patrimonial?centreb pentru că, dacă nu a fost prevăzut altfel een contract, iată ce spune legea drepturilor de autor 8/1996 referitor la operele fotografice: Art. 86 (2) Drepturile patrimoniale asupra operei fotografice, care a fost creata in executarea unui contract individual de munca sau la comanda, se prezuma ca apartin, pentru o perioada de 3 ani, celui care angajeaza sau persoanei care a facut comanda, daca prin contract nu s-a prevazut altfel. Art. 87 (1) Fotografia unei persoane, atunci cand este executata la comanda, poate fi publicata, reprodusa de persoana fotografiata sau de succesorii sai, fara consimtamantul autorului, daca nu s-a convenit altfel. (2) Daca numele autorului figureaza pe exemplarul original al fotografiei, el trebuie sa fie mentionat si pe reproduceri.Sunt curios și eu referitor la negocierea drepturilor pentru că mă aflu eentr-o dilemă legată de terminologie, mai degrabă. cen engleză e simplu copyright și usage rights.La noi cred că se eembină dreptul de autor, dreptul patrimonial și dreptul de utilizare, din ce2te am observat.Astfel, dacă execut o serie de fotografii de concert la cererea trupei, cum ar trebui specificat een contract astfel eence2t să pot păstra dreptul de a oferi eenspre publicare revistelor, site-uri de specialitate etc. fotografiile een scop editorial (cum a fost fotografia din articolul de față) sau de autopromovare?Pot een același timp să ofer și trupei dreptul de a utiliza fotografiile een orice scopuri găsește de cuviință?Ceva sugestii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.