Acasă Stirile zilei Justitia PERCHEZITII DE AMPLOARE la Voluntari, Stefanestii de Jos si in alte localitati...

PERCHEZITII DE AMPLOARE la Voluntari, Stefanestii de Jos si in alte localitati din Dambovita si Ilfov!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe perchezitii de amploare au loc la Voluntari, Stefanestii de Jos si in alte localitati din judetele Ilfov si Dambovita, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de doua milioane de euro, au declarat surse din Politie.

Potrivit surselor citate, in acest caz nu sunt vizatii primarii din Voluntari si Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, si din Hulubesti, judetul Dambovita, ci ar fi in atentia anchetatorilor unii functionari.

Politistii fac, vineri, 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu, la persoane si firme din domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale suspectate de evaziune si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat la doua milioane de euro.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, fac cercetari in acest caz si pun in executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate ca subcontractau lucrari unor firme fictive si inregistrau achizitii nereale, apoi transferau sume mari de bani in conturile mai multor societati de tip „fantoma”, de unde ii retrageau.

„In fapt, mai multe persoane fizice si juridice sunt banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale. Acestea sunt banuite de subcontractarea de lucrari unor firme fictive si inregistrarea unor achizitii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societati de tip fantoma, pentru ca sumele de bani sa ajunga din nou in posesia lor”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Prejudiciul produs a fost estimat la doua milioane de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La perchezitii participa 130 de politisti de la investigarea fraudelor si investigatii criminale din Politia Capitalei si inspectoratele de politie ale judetelor Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu, actiunea fiind facuta cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos