Acasă Cultura Cinemagia Pelicula „The Zero Theorem” va fi filmata la Bucuresti

Pelicula „The Zero Theorem” va fi filmata la Bucuresti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regizorul Terry Gilliam va incepe in octombrie, la Bucuresti, filmarile la o noua pelicula. Filmul se numeste “The Zero Theorem” si il are in rolul principal pe cunoscutul actor austriac Christoph Waltz.

 

„Anunt! Ma pregatesc sa merg la Bucuresti, unde incep filmarile la cel mai nou film al meu, „The Zero Theorem”. Il are in rolul principal pe nazistul preferat al tuturor, marele Christoph Waltz (care a jucat magistral rolul unui nazist in „Ticalosi fara glorie”, fiind recompensat cu un premiu Oscar). Este un scenariu foarte original despre un barbat care asteapta un telefon care ii va da sens vietii. Se mai intâmpla si alte lucruri, de asemenea. Este profund si amuzant in egala masura. O sa ne distram. Va tin la curent cu numele din distributie”

scrie pe pagina de Facebook a lui Terry Gilliam, fost membru al celebrului grup umoristic britanic Monthy Pyton.

Intr-un interviu pentru The Hollywood Reporter, Terry Gilliam a declarat ca proiectul la care a lucrat multi ani, „The Man Who Killed Don Quixote”, a fost din nou amânat. Atunci a vorbit pentru prima data insa despre urmatorul sau proiect, „The Zero Theorem”, despre care a dezvaluit un singur lucru: va fi filmat in România.

„Italia era cel mai bun loc in care puteai face film fara cheltuieli prea mari. Apoi, dupa caderea comunismului, a fost Praga, apoi Budapesta. Acum este Bucuresti”

a declarat fostul membru al Monthy Pyton.

In „The Zero Theorem” – un film dupa un scenariu de Pat Rushin, Christoph Waltz va juca rolul lui Qohen Leth, un geniu in computere, care cauta scopul nostru pe aceasta planeta.

Povestea este una orwelliana si se petrece intr-o lume corporatista, in care „managementul” controleaza vietile tuturor si incearca sa-l impiedice pe Leth sa descopere rezultatul Teoremei Zero.

Filmarile sunt programate sa inceapa pe 22 octombrie.

Christoph Waltz – „nazistul favorit al tuturor”

Austriacul Christoph Waltz este un cunoscut actor de teatru in tarile vorbitoare de limba germana, unde a jucat pe scene importante din Zürich, Viena si Salzburg, dar si in numeroase productii de televiziune.

A studiat actoria la Max Reinhardt Seminar din Viena si la Lee Strasberg Theatre and Film Institute din New York.

In 2000, Christoph Waltz a debutat ca regizor de film, odata cu lansarea peliculei sale pentru televiziune intitulata „Wenn Man Sich Traut”.

A devenit cunoscut pe plan international pentru interpretarea magistrala a personajului Hans Landa din filmul „Inglourious Basterds/ Ticalosi fara glorie”, in regia lui Quentin Tarantino, pentru care a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Rolul a fost recompensat si cu premiul pentru interpretare la Cannes, in 2009, si cu premiile New York Film Critics Circle, Boston Society of Film Critics, Los Angeles Film Critics Association, Globul de Aur, BAFTA si cel al Sindicatului actorilor americani. Christoph Waltz vorbeste fluent trei limbi – germana, franceza si engleza.

Terry Gilliam, de la „Monthy Piton” la „The Zero Theorem”

Terry Gilliam s-a nascut in in 1940 la Minneapolis si a emigrat in Marea Britanie, unde s-a ocupat pentru o perioada de animatiile pentru celebrul grup umoristic Monthy Pyton. Ulterior a devenit membru al grupului, alaturi de care a debutat e marele ecran ca actor, apoi ca regizor.

In 1975, Gilliam a coregizat, impreuna cu Terry Jones, primul lui film, „Monty Python and the Holy Grail”. Filmografia lui cuprinde titluri precum „Brazil” (1985), cu Jonathan Pryce si Robert De Niro, pentru care a fost nominalizat la Oscar, la categoria „cel mai bun scenariu original”, „Regele pescar/ The Fisher King” (1991), care i-a adus nominalizari la Globul de Aur si Leul de Argint, la Venetia, „Armata celor 12 maimute” (1995) si „Fear and Loathing in Las Vegas” (1998), o adaptare a romanului din 1971 al lui Hunter S. Thompson cu Johnny Depp si Benicio del Toro in rorurile principale. Gilliam a realizat filmul „Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Dr. Parnassus”, pe care a trebuit sa il termine fara actorul Heath Ledger, care a murit in timpul filmarilor, in 2008.