Propozitia care da fiori elevilor – „Scoateti o foaie de hartie si un pix” devine amintire. Patru liceeni de clasa a XI-a din Bucuresti au inventat o aplicatie pentru telefoane inteligente si tablete Android, care ajuta copiii sa invete mai usor. Inventia lor va fi folosita chiar din toamna in doua scoli, dupa ce a luat un premiu la un concurs european pentru idei de afaceri.

„Eu, ca elev, am cartea de la profesor si incep sa o citesc. Dupa un anumit numar de pagini presetate de profesor, imi apar intrebarile facute de el la care eu trebuie sa raspund. Aici, daca raspund gresit, ma intoarce la ultimul check point si trebuie sa recitesc, sa imi ajustez lacunele”, explica Alin Ali Hassan, unul dintre dezvoltatorii SmartRead.

Cu alte cuvinte, SmartRead le propune tuturor elevilor sa invete prin verificari repetate in timpul lecturii. Aplicatia a fost creata de Vlad, Alin, Elena si Calin, elevi la Colegiul „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti. Ideea le-a venit chiar la scoala, scrie Digi24.

„Uneori aveam dificultati in a intelege continutul unei carti si atunci ne-am gandit ca daca cineva te-ar intreba in legatura cu acel capitol, ar fi mult mai simplu sa inveti”, spune Calin Dumitriu.

SmartRead este de folos si profesorilor. Dascalii stabilesc intrebarile si verifica raspunsurile fiecarui elev. Inventia liceenilor a facut furori la finala europeana a unui concurs de idei de afaceri, unde liderul echipei, Vlad, a luat un premiu special pentru calitatile lui de conducator. Asa si-a facut intrarea in lumea buna a business-urilor de viitor.

Elena Codin spune ca doua scoli vor incepe sa foloseasca aplicatia din toamna. „Ne asteptam ca in urmatorii ani sa inceapa din ce in ce mai multe licee din Romania sa o foloseasca”, spune tanara.

Scolile care vor folosi aplicatia vor plati un dolar pe luna pentru fiecare elev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.