Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident auto în județul Ilfov. Accidentul a avut loc pe drum drept intre Corbeanca si Buftea. Televiziunile informează că persoana din mașină are fața desfigurată, neputând fii identificată. Însă, conform actelor găsite în mașină, ar fi vorba despre Dan Condrea. De altfel, autoturismul este branduit cu sigla firmei Hexi Pharma. Criminalistii au insa indoieli ca acesta ar putea fi chiar Dan Condrea si sugereaza ca deocamdata ipoteza ar fi ca distrugerea masinii cat si desfigurarea sa sunt suspecte in context. Nu este exclus nici suicidul de tip altruist. Faptul ca nu a putut fi identificat nici macar de sotie ci doar dupa hainele purtate ridica numeroase intrebari, sugereaza psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Dan Condrea era implicat în scandalul dezinfectanţilor din spitale.

Afacerea Hexi Pharma a început pe cheltuiala Spitalului Universitar. Firma a functionat mai bine de 10 ani într-un spaţiu primit gratuit în incinta farmaciei spitalului.

Înainte de a deveni Hexi Pharma, societatea s-a numit Universitar Farma şi a fost înfiinţată de tatăl lui Dan Alexandru Condrea, farmacist şef la Spitalul Universitar. Între 1994 şi 2005, perioada în care Sorin Oprescu conducea spitalul, Universitar Farma a primit un spaţiu pentru activitatea de producere de medicamente. Spitalul plătea facturile pentru utilităţi şi acoperea 20% din cheltuielile de producţie. Spitalul a primit de la Universitar Farma 20 la sută din profit. După 2005, firma s-a transformat în Hexi Pharma şi a fost preluată de fiul lui Virgil Condrea. De atunci au început să curgă şi contractele cu spitale din toata ţara.

Aproape 300 de unităţi sanitare au primit dezinfectanţii Hexi Pharma. Nimic nu părea să strice afacerea, până la dezvăluirile despre antisepticii diluaţi.

Au ieşit apoi la lumina contracte prin atribuire directă, acuzaţii despre licitaţii trucate şi umflarea profitului cu ajutorul firmelor off-shore.

 

Imediat după ce s-a aflat de moartea patronului de la Hexi Pharma, Dan Condrea, într-un accident rutier, au apărut și teoriile conspirației. Pe internet se zvonește că Dan Condrea ar fi fost eliminat la cererea serviciilor secrete. Alte persoane scriu că acesta s-ar fi sinucis, fiind conștient că va face ani mulți de pușcărie pentru faptele sale din scandalul dezinfectanților diluați.

 

Au apărut primele informații despre modul în care a murit Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Conform primelor informații oferite de martori, acesta circula cu o viteză foarte mare, în Buftea, cu peste 150 de km/h. Bolidul, un SUV, s-a izbit frontal de un copac de pe marginea drumului, iar Condrea a fost, pur și simplu, secționat în urma impactului. El a fost recunoscut de soția sa, după îmbrăcăminte, după ce a ajuns la fața locului.

 

Conform poliției, nu există urme de frânare. În plus, motorul mașinii a fost găsit la 20 de m de restul autoturismului, care a ricoșat la 40 de m de pomul în care a intrat. Anunţul la 112 ar fi fost făcut de unul dintre martorii care au văzut accidentul.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.