V-ati intrebat vreodata de ce stramosii nostri erau sanatosi si puternici, iar barbatii nu se plangeau de atatea boli ca in zilele noastre. Cu siguranta are legatura cu alimentatia si cu sistemul imunitar, iar din acest punct de vedere scoaterea grasimii de porc din alimentatie nu a avut un impact pozitiv. Inlocuirea unturii cu margarina vegetala a devenit chiar fatala.

 

Impactul asupra sistemului imunitar se datoreaza acidului ara­hi­donic, care favorizeaza scaderea coleste­ro­lului, imbu­natateste functiile de protectie ale organis­mului si, de ase­menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu­ne si reac­tiile inflamatorii.

Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, si sprijina tonusul vascular.

Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca ma­nanca putina slanina, datorita faptului ca ea contine sele­niu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Citeste mai mult pe voceatransilvaniei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.