Acasă Stirile zilei Justitia Patronul Atlassib si al Bancii Carpatica, Ilie Carabulea, va fi eliberat pentru...

Patronul Atlassib si al Bancii Carpatica, Ilie Carabulea, va fi eliberat pentru buna purtare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Omul de afaceri Ilie Carabulea, patron al firmei de curierat si transport calatori Atlassib, dar si fost presedinte al Bancii Carpatica ar putea fi eliberat conditionat saptamana viitoare. Carabulea ispaseste in Penitenciarul Aiud o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare pentru dare de mita.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mataranga, a declarat, vineri, ca solicitarea de eliberare conditionata a fost inaintata de Comisia de Eliberare Conditionata a Penitenciarului Aiud in momentul in care a constatat ca Ilie Carabulea indeplineste conditiile impuse, precizand ca in astfel de cazuri nu se impune cererea detinutului.

Mataranga a adaugat ca Judecatoria Aiud a comunicat, vineri, penitenciarului ca a admis cererea, decizia putand fi atacata cu recurs in trei zile de la comunicare.

Ea a explicat ca solicitarea a fost facuta de comisia de specialitate a penitenciarului pentru ca Ilie Carabulea are peste 60 de ani si, potrivit legii, beneficiaza de reducerea pedepsei privative de libertate daca a ispasit o treime din condamnare.

In cazul lui Carabulea, din treimea pedepsei pe care trebuia sa o execute s-au scazut si zilele calculate pentru munca prestata in cadrul penitenciarului.

„A lucrat ca bibliotecar la biblioteca penitenciarului si participand la activitati lucrative i s-au mai scazut zile din pedeapsa. A desfasurat o munca normala de bibliotecar, a inventariat cartile, a intocmit fise si a eliberat carti detinutilor”, a precizat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Aiud.

Potrivit acestuia, pentru eliberarea conditionata din penitenciar Ilie Carabulea a trebuit sa indeplineasca, pe langa executarea unei treimi din pedeapsa, si alte conditi, precum sa participe la activitatile lucrative si educative, sa nu fi fost sanctionat disciplinar si sa aiba o buna purtare.

 

Mataranga a precizat ca Ilie Carabulea urmeaza sa fie eliberat din penitenciar marti, daca pana atunci procurorii nu vor ataca decizia de eliberare conditionata.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent„Resident Evil: Rasplata”, din 14 septembrie in Romania! Vezi VIDEO
Articolul următorPrimul VIDEOCLIP LaLa Band feat. John Puzzle – Dance Dance Dance! Vezi VIDEO