Acasă Timp liber Spiritualitate Patriarhul Daniel: Sfintele Pasti reprezinta cea mai mare sarbatoare a Bisericii, care...

Patriarhul Daniel: Sfintele Pasti reprezinta cea mai mare sarbatoare a Bisericii, care da sens vietii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o pregustare sau o arvuna a bucuriei vesnice si a luminii neinserate din imparatia cerurilor, din Ierusalimul ceresc. De aceea, in biserica toate vesmintele de Pasti sunt luminoase, iar intunericul din noaptea de inviere este biruit de multimea luminilor sau lumanarilor aprinse. In toata aceasta perioada pascala, pana la inaltarea Domnului, bucuria biruintei vietii asupra mortii se exprima prin cantarea des repetata a troparului invierii Domnului si prin marturisirea de credinta frecvent folosita: ‘Hristos a inviat!’; ‘Adevarat a inviat!’. in felul acesta, devenim si noi ucenici si apostoli ai lui Hristos Cel inviat”, a explicat PF Daniel.

Potrivit intaistatatorului BOR, in lumea actuala, „Sfintele Pasti ne indeamna pe fiecare dintre noi sa fim vestitori ai iubirii milostive a lui Hristos, ai pacii si bucuriei, intr-o lume tot mai confuza si trista, confruntata adesea cu dezbinarea si violenta, cu saracia si suferinta, cu boala si cu multe forme ale mortii fizice si spirituale”.

„Sarbatoarea Sfintelor Pasti ne cheama sa aducem prin rugaciune, prin cuvant si fapta buna, lumina invierii lui Hristos in sufletele copiilor orfani, ale batranilor singuri, ale bolnavilor neajutorati, ale familiilor indoliate si intristate. Sa nu uitam in rugaciunea si in iubirea noastra nici pe romanii care se afla printre straini, dar traiesc cu dorul de tara, de cei dragi ramasi acasa. ii asteptam cu bucurie sa revina si sa ramana definitiv in tara, deoarece fara ei multe localitati din Romania sunt triste si neajutorate”, afirma Patriarhul.

Inaltul ierarh indeamna la pastrarea credintei si vietuire crestina. „Sa ne rugam Domnului Hristos Cel inviat sa ne ajute sa pastram dreapta credinta si vietuirea crestina in fata multor rataciri si ispite care se inmultesc astazi, sa iubim si sa ajutam Biserica poporului roman in lucrarea ei pastorala, misionara si sociala de indrumare si ajutorare a familiilor sarace care au multi copii, sa sprijinim educatia si formarea spirituala a copiilor si a tinerilor, pentru ca acestia sa simta iubirea familiei, a Bisericii si a scolii pentru ei, mai ales ca anul acesta, 2016, a fost declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox”, subliniaza Parintele Patriarh, conform Agerpres.

Totodata, acesta le multumeste tuturor celor care au sprijinit si care vor sprijini construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

„in mod deosebit, multumim tuturor celor care au sprijinit pana acum si celor care vor sprijini, prin cuvant si fapta, moral si financiar, construirea Catedralei Mantuirii Neamului (ajunsa la 70% din volumul cantitatilor de lucrari), pentru ca aceasta sa poata fi sfintita la 1 decembrie 2018, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire a romanilor intr-un stat independent. Aceasta Catedrala este in acelasi timp o necesitate practica si un simbol al credintei, libertatii si demnitatii poporului roman”, sustine Patriarhul BOR.

In final, PF Daniel ureaza tuturor ca sarbatoarea Sfintelor Pasti sa le aduca, „in suflet si in familie, pace si bucurie, lumina si mult ajutor in toata fapta cea buna”.