Acasă Stirile zilei Stiinta PASTILA MAGICA care va SALVA milioane de vieti din toata LUMEA!

PASTILA MAGICA care va SALVA milioane de vieti din toata LUMEA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii australieni au descoperit o noua pastila magica care ar putea salva miloane de vieti din toata lumea, reusind sa previna infarctul si accidentul vascular cerebral.

Pastila, care contine o combinatie de medicamente, duce la ameliorari semnificative ale valorilor tensiunii arteriale si ale concentratiei de colesterol din sange, informeaza dailymail.co.uk.

Ca urmare, oamenii de stiinta spun ca pilula ofera „un potential considerabil de a imbunatati sanatatea globala”.

Cercetatorii de la George Institute for Global Health din Sydney, Australia, spun ca aceasta pastila multifunctionala este foarte ieftina si contine o combinatie de medicamente obisnuite administrate contra hipertensiunii si pentru scaderea colesterolului.

Super-pilula contine si aspirina si, in combinatie cu celelalte substante active, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Potrivit cercetatorilor australieni, pacientii expusi la un risc ridicat de infarct sau de accident vascular cerebral reactioneaza mai bine la tratamentul cu aceasta pastila multifunctionala decat la tratamentul conventional.

Acest aspect medical se explica prin faptul ca multi pacienti nu incep – sau nu continua – tratamentul medical atunci cand acesta vine sub forma unui numar mare de pastile care trebuie luate zilnic.

Pacientii sunt mult mai dispusi sa respecte indicatiile medicilor atunci cand tratamentul lor consta intr-o singura pastila cu administrare zilnica.

Din acest motiv, super-pilula poate sa reduca substantial riscul unor afectiuni fatale, precum infarctele si accidentele vasculare cerebrale.

Proiectul „Single Pill to Advert Cardiovascular Events” (SPACE) a fost realizat de cercetatorii australieni sub forma unei analize a dosarelor medicale provenind de la 3.140 de pacienti diagnosticati cu boli cardiovasculare din Europa, India si Australia.

Rezultatele au evidentiat o crestere cu 43 de procente a „aderentei” pacientilor la tratamentul medicamentos dupa 12 luni de administrare a pastilei multifunctionale. Alte beneficii constatate: o ameliorare a tensiunii arteriale si o scadere a concentratiei de colesterol.

Maladiile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate pe plan mondial, provocand 17,3 milioane de decese in fiecare an.

Accesul la tratamente eficiente, precum tratamentul cu aceasta super-pastila, ar putea juca un rol cheie in atingerea indraznetului obiectiv trasat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care doreste sa reduca cu 25% mortalitatea prematura cauzata de maladiile non-contagioase pana in anul 2025.

Sursa: mediafax.ro