Pasaportul ar putea fi digitalizat in viitorul apropiat, asa ca nu va mai trebui sa ai grija lui atunci cand pleci in strainatate.

De La Rue, cel mai mare fabricant de pasapoarte din lume, a anuntat ca lucreaza la o noua tehnologie, transmite BT.com. Mai exact, compania vrea ca acest document sa fie digitalizat, iar informatiile sa fie stocate in smartphone-uri.

Martin Sutherland, seful companiei, a explicat pentru Times ca a inceput deja sa testeze noua tehnologie. Pasaportul electronic ar urma sa fie folosit intr-un mod similar cu biletele de avion, care pot fi salvate direct pe telefon, fara a mai fi nevoie de a prezenta la check-in si varianta tiparita. Compania vrea sa creeze un cip care sa fie incorporat in telefoane unde vor fi stocate informatiile legate de permisul de calatorie, scrie libertatea.

Exista, totusi, ingrijorari legate de securitate, deoarece smartphone-urile nu sunt chiar cele mai sigure dispozitive. E posibil ca utilizatorul sa fie atacat de hackeri sau sa-si piarda telefonul, dar De La Rue incearca sa gaseasca o modalitate de a depasi toate aceste probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.