Acasă Special Investigatii Partidul lui Dottore Ponta mai naste un plagiator! Oare cati mai sunt?

Partidul lui Dottore Ponta mai naste un plagiator! Oare cati mai sunt?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Baronul de Mehedinti Adrian Duicu, a obtinut in 2006 titlul de “doctor in stiinte militare”, cu o lucrare plagiat, la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”.

 

Gandul a consultat teza de doctorat a fostului lider PSD si a putut extrage cateva fragmente din ea, care s-au dovedit a fi copiate.

 

Liderul PSD Mehedinti Adrian Duicu, fost presedinte al Consiliului Judetean, detine titlul de “doctor in stiinte militare”, acordat de Universitatea Nationala de Aparare “Carol I” (UNAp), in 2006. Gandul a consultat teza lui Adrian Duicu si a constatat ca este un plagiat copy-paste din mai multe surse. Va prezentam, in continuare, analiza comparativa a unor fragmente din teza de doctorat a lui Adrian Duicu fata in fata cu sursele originale.

 

Duicu a fost arestat preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenta, care – sustin procurorii – ar fi fost facut chiar in anticamera premierului Victor Ponta (si el autor al unui plagiat de tip copy-paste). Absolvent de Inginerie in Bucuresti, conform cv-ului public, Adrian Duicu a ajuns doctor dupa ce a urmat un curs postuniversitar de conducere strategica in domeniul securitatii nationale, in perioada ianuarie-iulie 2003, la Colegiul National de Aparare, apoi studiile doctorale la UNAp, sub indrumarea profesorului Mihail Vasile-Ozunu, general in rezerva.

 

Conducerea UNAp a aratat, la solicitarea gandul, ca teza de doctorat a lui Adrian Duicu se numeste „Modalitati de realizare a securitatii europene la inceputul mileniului III”, iar Ministerul Educatiei i-a acordat in 2006, lui Duicu, titlul de “doctor in stiinte militare”, cu numarul 5764/2006. Lucrarea are 166 de pagini si 57 de surse bibliografice citate.

 

Gandul a consultat teza de doctorat a lui Adrian Duicu la biblioteca UNAp si a putut extrage cateva fragmente din ea, neavand insa permisiunea conducerii UNAp sa xerocopieze lucrarea integral, fiind invocat faptul ca UNAp este o unitate militara. Cu toate acestea, lucrarea de doctorat are caracter nesecret.

 

Fara nicio exceptie, fragmentele extrase aleator de reporterul gandul din teza de doctorat a lui Adrian Duicu provin din alte surse – fie paginile de internet ale unor institutii publice precum NATO, Parlamentul European, Comisia Europeana, fie din lucrari academice si articole de specialitate, fie din documente publice precum Manualul NATO sau Strategia de Securitate Nationala a Romaniei. Unele sunt citate, alte nu, insa toate sunt copiate cuvant cu cuvant. Lucrarea lui Adrian Duicu nu prezinta niciun aspect de originalitate, redand pur si simplu, pe zeci de pagini, structurile si descrierile oficiale ale unor institutii europene cu atributii de securitate – NATO, ONU, OSCE, Uniunea Europeana. Uneori autorul isi asuma, la persoana I si fara citare, parerile sursei de unde a copiat fragmentul.

 

Concluziile lucrarii lui Adrian Duicu, partea esentiala a unei lucrari academice care ar trebui sa fie originala in cea mai mare parte, constand in analiza proprie autorului, sunt de asemenea copiate din alte surse, fara citare.

 

Contactat de ”Gandul”, profesorul Mihail Vasile-Ozunu a explicat ca nu il cunoaste pe Adrian Duicu din alte circumstante decat cele academice, chiar daca Ozunu era in 2006 membru PDL, iar Duicu facea parte din PSD. Profesorul nu considera ca teza de doctorat pe care si-a pus semnatura are vreo problema academica, acest lucru fiind intarit, in opinia lui Ozunu, si de comisia de evaluare din UNAp, dar si de Ministerul Educatiei, care a acordat titlul de doctor.

 

“Nu numai eu am considerat respectiva lucrare drept valida, ci si catedra de profil din UNAp care i-a dat aviz favorabil, comisia de doctorat si comisia de atestare a titlurilor stiintifice de doctor, conferentiar si profesor de la Ministerul Educatiei. Pe domnul Duicu l-am cunoscut pe timpul frecventarii cursurilor Colegiului National de Aparare. Nu ne-am cunoscut inainte si nu ne-am intersectat in viata politica”, a declarat pentru ”Gandul” profesorul doctor Mihail Vasile-Ozunu.

 

Ozunu a fost membru PDL incepand cu 2006, ajungand vicepresedinte la PDL sector 6 in 2008, cand a si candidat pentru un loc in Parlamentul Romaniei, nereusind sa prinda mandat. In 2010, in guvernarea Emil Boc, Ozunu a fost numit de PDL secretar de stat pentru Relatia cu Parlamentul, Informare publica si Cresterea calitatii vietii personalului, in Ministerul Apararii Nationale, fiind schimbat din functie in mai 2012, la venirea guvernului Victor Ponta.

 

”Gandul” prezinta si fragmentele extrase din teza de doctorat a lui Adrian Duicu, alaturi de sursele din care au fost copiate cuvant cu cuvant, fara citare sau cu citare vaga (o nota de subsol la cateva pagini). Teza de doctorat este structurata in trei capitole: “Capitolul I: Spatiul de securitate european”, „Capitolul II: Organizatii cu vocatie de securitate pe spatiul european” si „Capitolul III: Relatiile existente intre principalele organizatii de securitate”. sursa: gandul.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos