Partidul populist de dreapta Liga Nordului din Italia anunta intentia de a organiza un referendum in 2013 asupra monedei unice europene, se arata in editia online a cotidianului roman La Repubblica.

Propunerea a fost lansata miercuri de noul secretar al Ligii Nordului, Roberto Maroni, fostul ministru italian de Interne, care a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului roman La Repubblica: „Europa a dat faliment, iar initiativa noastra nu este izolata in Europa. La sfarsitul lunii august, vom prezenta la Curtea de Casatie o propunere de lege de initiativa populara pentru un referendum in 2013 asupra monedei unice europene. Avem intentia sa adunam milioane de semnaturi”.

Obiectivul, a precizat Roberto Maroni, care l-a inlocuit acum cateva luni, in fruntea Ligii Nordului, pe fostul lider istoric al partidului de dreapta, Umberto Bossi, este acela de a organiza un astfel de referendum „in toate tarile membre ale UE, inainte de alegerile europene din 2014″.

In cazul in care italienii ar spune NU monedei unice europene, Liga Nordului se gandeste la „o noua zona euro, in care ar putea intra numai nordul Italiei”.

„Europa a dat faliment, iar Liga Nordului stia, inca de acum zece ani, ca acest lucru s-ar fi putut intampla. Noi nu suntem impotriva Europei, ci pentru o noua Europa”, a mai declarat Roberto Maroni, fost ministru de Interne, in precedentul guvern de dreapta al lui Silvio Berlusconi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.