Parlamentul European a decis ca 65% din suprafata unui pachet de tigari sa fie acoperit de avertismente, iar tigarile electronice sa fie considerate produse medicale daca au continut mic de tutun.

Propunerea legislativa de actualizare a Directivei UE privind tutunul, prin care se incearca reducerea consumului in randul tinerilor facand aceste produse neatractive a fost aprobata astazi de catre deputatii din Parlamentul European. Astfel, este foarte probabil ca, pe viitor, 65% din suprafata tuturor pachetelor sa fie acoperita de imagini avertizante, avand in vedere ca propunerea a fost agreata cu ministrii sanatatii din UE. De asemenea, tigarile electronice vor fi reglementate, fie ca produse medicale, daca promoveaza abandonarea fumatului, fie ca produse din tutun, informeaza un comunicat al Parlamentului European.

“Acesta este punctul culminant al unor ani de munca impotriva unui lobby intens al industriei tutunului si a grupurilor lor de avangarda. Aceste noi masuri sunt un pas mare inainte pentru controlul tutunului si vor contribui la prevenirea aparitiei unei noi generatii de fumatori. Știm ca cei care incep sa fumeze nu sunt adultii, ci copiii, majoritatea fiind mai mici de 18 ani”, a spus raportorul Linda McAvan (S&D, UK).

Citeste pe StireaZilei.com!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.