Acasă Stirile zilei Parcul Disneyland: Afla AICI cele 6 REGULI SECRETE, bine ASCUNSE ale parcului

Parcul Disneyland: Afla AICI cele 6 REGULI SECRETE, bine ASCUNSE ale parcului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In spatele decorurilor de mucava ale parcului Disneyland din California, se afla sase secrete foarte bine pastrate care alimenteaza acesta lume fascinanta a iluziei.

O eticheta stricta: Toti angajatii de la Disneyland trebuie sa respecte cu strictete eticheta pe care o impune parcul si sa se adreseze foarte corect vizitatorilor. Nu vor indica niciodata nimic aratand cu degetul, ci cu intreaga palma in sus.

Daca sunt costumati in vreun personaj, nu au voie sa paraseasca sectorul incredintat si sa se deplaseze in alta parte. Personalul masculin nu are voie sa poarte barba, iar manichiura este obligatorie, pentru a avea mereu unghiile scurte si ingrijite.

Mickey Mouse peste tot: Ca si cum ar fi vorba de „Big Brother” din romanul lui Orwell, urechile celui mai vestit soricel se afla peste tot in parcul de distractii.

Nu doar pe tot felul de produse care sunt vand la tarabele de suveniruri, ci si pe afise, sau in structurile arhitecturale, pe hartiile de ambalaj, in forma scaunelor sau a oualor servite de la micul dejun in hoteluri.

O armata de pisici: Desi mascota parcului de distractii este un soricel, aceasta lume magica si a fanteziei duce o lupta acerba impotriva rozatoarelor.

In fiecare seara, dupa plecarea ultimului vizitator, se elibereaza o armata formata din 300 de pisici care strabat in lung si lat domeniul extins al Disneyland si care tin sub control populatia soarecilor din parc.

Cel mai exclusivist bar din SUA: Putina lume stie ca in incinta parcului Disneyland se afla „Club 33”, unul din cele mai selecte baruri din SUA.

Se afla deasupra unui magazin din New Orleans Square. Doar 487 de persoane fac parte din acest club select, care are o lista de asteptare ce se intinde pe 14 ani.

Chestiune de perspectiva: La Disneyland nu tot ceea ce pare asa este. Mai ales la Wonderland. Designul parcului este gandit pentru ca fiecare vizitator sa se cufunde intr-un anumit basm. De aceea arhitectii au facut eforturi pentru a crea iluzii optice fortand perspectivele.

Astfel cladiri precum Castelul Frumoasei Adormite masoara 23 de metri inaltime, dar pare mult mai inalt datorita caramizilor si decoratiilor arhitecturale care sunt tot mai mici pe masura ce sunt plasate spre varf.

Fantoma lui Walt Disney: Ca orice lume magica ce se respecta, Disneyland isi intretine propriul mister cu ajutorul unei fantome. In timpul constructiei parcului, Walt Disney a decis sa supravegheze personal lucrarile si s-a mutat cu familia intr-un mic apartament construit in dreptul statiei de pompieri din Main Street.

Aici isi petrecea noptile studiind si corectand planurile parcului in sufrageria casei. Pentru a-i aminti prezenta, in fiecare seara se aprinde o lumina in aceasta camera, care ii reflecta umbra si poate fi vazuta din strada. Dupa ce toata lumea a plecat lumina se stinge automat, dar se reaprinde in seara urmatoare. Iar planurile de pe birou apar cu noi corectari.