Acasă Stirile zilei Harta zonelor afectate de canicula! COD GALBEN

Harta zonelor afectate de canicula! COD GALBEN

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

COD GALBEN de caldura si disconfort termic, valabila in zilele de miercuri, joi si vineri in Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei si in cea mai mare parte a Olteniei.

In zilele de miercuri, joi si vineri valul de caldura va persista in Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei si in cea mai mare parte a Olteniei.

In aceste regiuni se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35…38 de grade si pe arii restranse, cu precadere in Baragan si Lunca Dunarii, 39 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80.

Valori de 35…36 de grade vor fi local si in Transilvania.

In regiunile vestice si sud-vestice temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si izolat cantitatile de apa vor depasi 25….30 l/mp.

La sfarsitul saptamanii, canicula va persista in cea mai mare parte a zonelor de campie si podis.

MIERCURI

Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza in sudul si local in estul si centrul tarii. Disconfortul termic va fi accentuat. In jumatatea de vest a teritoriului vor fi innorari si pe arii relativ extinse averse si descarcari electrice. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25…30 l/mp. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat in zona montana. Vantul va mai prezenta unele intensificari in centru, sud, sud-est si la munte, dar trecator si in celelalte regiuni, in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 de grade in regiunile vestice si 39 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 16 si 26 de grade, mai scazute in depresiuni, pana la 9 grade.

LA BUCURESTI

Vremea va fi caniculara in orele dupa-amiezii, cand indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura minima va fi de 20…21 de grade.

JOI

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in sud, local in est si pe arii restranse in centrul tarii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei, in jumatatea de vest, precum si in zona de munte, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina si cantitati de apa mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 de grade in regiunile vestice si 39 de grade in Baragan si Lunca Dunarii, iar cele minime vor avea valori de la 10 grade in depresiuni, pana la 26 de grade in Delta Dunarii.