Acasă World Papa Francisc dezvaluie care este pasaportul catre paradis al crestinilor! „Sunt cei...

Papa Francisc dezvaluie care este pasaportul catre paradis al crestinilor! „Sunt cei care ne deschid drumul catre Rai”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ajutorarea celor saraci este pasaportul catre paradis al crestinilor, a spus papa Francisc in timpul unei slujbe speciale dedicate miilor de oameni saraci veniti din toata Europa, tinuta in bazilica Sfantul Petru, informeaza DPA.

Suveranul pontif marcheaza astfel Ziua mondiala a oamenilor saraci, o noua sarbatoare catolica, la care au fost invitati sa participe 6.000-7.000 de persoane sarace din Italia, Franta, Spania, Germania si Polonia.

„(Saracii) sunt cei care ne deschid drumul catre Rai; sunt pasaportul nostru catre paradis. Pentru noi, este o datorie evanghelica sa avem grija de ei”, a spus papa in predica sa.

Este ”trist” cand crestinii ”se limiteaza la a urma regulile si a respecta poruncile, ca niste angajati” ai Domnului si nu se implica activ in acte de caritate, a avertizat Francisc.

”De prea multe ori avem impresia ca nu am facut nimic gresit asa ca suntem multumiti, considerandu-ne buni si drepti. (…) Dar doar sa nu facem rau nu este suficient”, a adaugat acesta.

In timpul slujbei, papa Francisc a fost asistat de 12 persoane — migranti, saraci, oameni fara adapost—, iar una dintre predici a fost citita de un refugiat sirian.

Dupa slujba, aproximativ 1.500 de oameni saraci vor lua masa cu papa in incinta Vaticanului, in timp ce altii vor primi alimente de la voluntari la mai multe locatii din Roma, potrivit biroului de presa al Vaticanului.

Papa Francisc, care se refera la sine ca ”preotul oamenilor saraci” a spus, la cateva zile dupa alegerea sa in 2013, ca doreste sa conduca ”o biserica saraca, pentru cei saraci”.

Joi, in ziua in care a vizitat un spital pentru saraci din vecinatatea bazilicii Sfantul Petru a postat pe Twitter: ”Saracia nu este un accident. Are cauze care pot fi recunoscute si indepartate pentru binele multor frati si surori”.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos