Acasă World Papa Francisc arata oamenilor adevarata fata a „terorismului”!

Papa Francisc arata oamenilor adevarata fata a „terorismului”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Papa Francisc a comparat actul de a barfi cu terorismul, si le-a spus preotilor si maicutelor la sfarsitul calatoriei sale in Asia ca barfa este distructiva pentru armonia religioasa, relateaza DPA.

„Dusmanul armoniei intr-o comunitate religioasa este spiritul barfei – este un fel de terorism”, a declarat papa la o reuniune a catolicilor de dinainte de plecarea sa din Dacca.

„Este la fel ca in cazul teroristilor care nu recunosc acest lucru, dar lasa bombe in urma lor”, a declarat papa in fata unei multimi adunate la o biserica portugheza din secolul al XVI-lea din Dacca.

Francisc, care a petrecut trei zile in Bangladesh in cadrul unei vizite de sase zile in Asia, le-a cerut catolicilor „sa-si muste limba” pentru a evita neincrederea si diviziunea.

In timpul sederii sale la Dacca, Francisc a recunoscut nenorocirea cu care se confrunta populatia rohingya, minoritate musulmana persecutata in Myanmar, care a fugit cu sutele de mii in Bangladesh pentru a scapa epurarilor armatei.

Francisc a fost sfatuit sa nu foloseasca acest cuvant in timpul primei parti a vizitei sale in Asia, cea din Myanmar, unde membrii minoritatii musulmane nu sunt considerati cetateni ci sunt numiti bengali, ceea ce sugereaza ca sunt intrusi din Bangladesh.

Peste 624.000 de musulmani rohingya au trecut in Bangladesh dupa ce armata din Myanmar a lansat o operatiune de reprimare a insurgentilor musulmani acuzati ca au comis atacuri asupra unor posturi de securitate din satul Rakhine pe 25 august.

sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos