Acasă World Papa Francisc a dezvaluit cum s-a vindecat printr-o metoda neconventionala! Tratamentul a...

Papa Francisc a dezvaluit cum s-a vindecat printr-o metoda neconventionala! Tratamentul a avut succes!

VATICAN CITY, VATICAN - MARCH 27: Pope Francis waves to the crowd as he drives around St Peter's Square ahead of his first weekly general audience as pope on March 27, 2013 in Vatican City, Vatican. Pope Francis held his weekly general audience in St Peter's Square today (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Papa Francisc a dezvaluit ca a apelat la un psihanalist timp de sase luni, in anii 1978 – 1979, ”pentru a lamuri cateva lucruri”, spunand ca tratamentul a avut succes. Suveranul Pontif a facut marturisirea in cadrul unor conversatii cu sociologul francez Dominique Wolton, care va publica pe 6 septembrie o carte pe baza acestora, informeaza The Telegraph.

in cartea ”Pope Francis: Politics and Society”, Papa Francisc dezvaluie ca a apelat la un psihanalist in Buenos Aires, pe vremea cand avea 42 de ani, cu multe decenii inainte de a deveni Suveran Pontif, cand Argentina se afla sub dictatura militara.

La acea vreme, Papa Francisc era cunoscut cu numele Jorge Mario Bergoglio si era liderul ordinului iezuit in Argentina.

”La un moment dat, am simtit nevoia sa consult un analist. Timp de sase luni, am fost la locuinta ei saptamanal, pentru a lamuri cateva lucruri”, a dezvaluit Papa Francisc in cartea ”Pope Francis: Politics and Society”.

Psihanaliza reprezinta orice tehnica de cercetare psihologica si de psihoterapie prin explorarea inconstientului.

El nu a precizat ce ”lucruri” necesitau clarificare, dar a spus ca tratamentul a avut succes.

”in acea perioada de sase luni, m-a ajutat cu adevarat. A fost o persoana minunata”, a spus Suveranul Pontif, in varsta de 81 de ani.

Dezvaluirea Papei Francisc este o premiera la Vatican, potrivit lui Robert Mickens, editorul versiunii in limba engleza a zotidianului catolic La Croix.

”Bergoglio este o persoana cu picioarele pe pamant, dar intelege ca nu iti poti rezolva toate problemele doar prin rugaciune. Acestea fiind spuse, el va fi primul care va sustine ca psihanaliza nu inlocuieste spiritualitatea”, a spus Robert Mickens.

Papa Francisc a mai dezvaluit ca se simte ca si cand ar ”trai intr-o cusca” in Vatican, pentru ca nu se poate plimba singur. insa, spiritual, Suveranul Pontif a spus ca se simte ”liber”, adaugand ca ”nimic nu ii provoaca teama”.

Papa a vorbit, de asemenea, despre femeile care au avut o influenta asupra vietii sale, de la bunicile si mama lui, la ”prietene” pe care le-a avut in perioada adolescentei, inainte de a decide sa devina preot.

”Legatura permanenta cu femeile m-a imbogatit”, a spus Suveranul Pontif.

in aceasta carte, Papa Francisc mai vorbeste despre saracie si conflict, criza migrantilor, degradarea mediului si relatiile cu Islamul. El a precizat ca Europa se teme in privinta viitorului.

Cartea ”Pope Francis: Politics and Society” va avea 432 de pagini si va fi publicata pe 6 septembrie, ziua in care Papa Francisc va face o vizita oficiala in Columbia.

Sursa: News.ro.