Papa Francis i-a avertizat pe fotbalisti in privinta banilor si publicitatii, subliniind responsabilitatile lor fata de tineri, in timpul unei intalniri cu jucatorii echipelor Fiorentina si Napoli, care a avut loc vineri.

„Astazi, fotbalul este o mare afacere din cauza publicitatii, a televiziunilor… Insa factorul economic nu trebuie sa fie deasupra aspectului sportiv, pentru ca risca sa contamineze totul. As dori ca fotbalul sa recupereze dimensiunea de sarbatoare. Trebuie sa redam demnitatea sportiva evenimentelor sportive. Pentru acest lucru, voi, fotbalistii, aveti o mare responsabilitate! Sunteti in centrul atentiei si multi dintre admiratorii vostri sunt tineri si foarte tineri! Luati in considerare acest lucru. Ganditi-va ca modul vostru de a va comporta are o rezonanta in bine si in rau. Fiti mereu adevarati sportivi. Sportul are o puternica valoare educativa”, a spus Suveranul Pontif.

El a reamintit ca in copilarie mergea adeseori pe stadion, la Buenos Aires. „Sunt amintiri fericite, de duminica, alaturi de familie”, a adaugat el.

Napoli si Fiorentina se vor intalni, sambata, in finala Cupei Italiei, pe stadionul Olimpic din Roma.

Si sezonul trecut, Papa i-a primit pe jucatorii celor doua finaliste ale Cupei Italiei, Lazio si AS Roma.

„Maine va doresc sa fie o frumoasa sarbatoare sportiva”, le-a mai spus Papa jucatorilor celor doua echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.