Acasă Stirile zilei Stiinta BOMBELE CHIMICE din tigari! Si cel mai inrait FUMATOR va sta pe...

BOMBELE CHIMICE din tigari! Si cel mai inrait FUMATOR va sta pe ganduri dupa ce va AFLA substantele dintr-o tigara!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tigarile contin adevarate bombe chimice care il va pune pe ganduri si pe cel mai inrait fumator daca le-ar afla.

Site-ul Smoke Free Forsyth, realizat pentru a-i ajuta pe locuitorii tinutului Forsyth din Carolina de Nord sa se lase de fumat, a aratat ca tigarile contin nu mai putin de 4.000 de chimicale, potrivit dailymail.co.uk.

Arsenicul, care se foloseste pentru a otravi sobolanii, sau acetona, care indeparteaza vopseaua de pe unghii, se gasesc in tigari.

Amoniacul, folosit la curatarea toaletei, butanul (combustibil usor), hexamina (intrebuintata la aprinderea gratarului), monoxidul de carbon, acidul acetic (otetul), cadmiul (folosit pentru producerea bateriilor) se afla si ele in tigari.

De asemenea, gasim cianura in tigari si insecticidul interzis numit DDT.

Tigarile contin si formaldehida, care este folosita la conservarea cadavrelor animalelor, hidrazina (combustibil pentru rachete) si acidul stearic, ce se gaseste in lumanari.

BOMBELE CHIMICE din tigari! Si cel mai inrait FUMATOR va sta pe ganduri dupa ce va AFLA substantele dintr-o tigara!2

In tigari gasim si plumb, care este otravitor in cantitati mari, si poloniul, un element radioactiv care cauzeaza cancer.

„O problema majora a tigarilor este ca ele contin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun”, a declarat doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily. „Ceea ce complica acest lucru si mai mult este ca respectivele chimicale, atunci cand ard, formeaza alte chimicale care au si ele efecte nocive asupra sanatatii”, a mai precizat medicul.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos