Acasă Stirile zilei Stiinta PAMANTUL a inceput sa se DEZINTEGREZE! Materia INTUNECATA este MOTIVUL!

PAMANTUL a inceput sa se DEZINTEGREZE! Materia INTUNECATA este MOTIVUL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au decoperit ca Pamantul a inceput sa se dezintegreze, materia intunecata stand la baza acestei probleme cu care se confrunta omenirea.

Se estimeaza ca Universul e format din materie intunecata in proportie de 27%, ea fiind ca un fel de „adeziv” care tine totul laolalta. Conform unui nou studiu, cantitatea de materie intunecata e posibil sa scada, intrucat e „consumata” de energia intunecata. Daca intr-adevar este asa, atunci ne vom confrunta cu probleme serioase intr-un viitor destul de apropiat.

Nici materia intunecata si nici energia nu emit, reflecta ori absorb lumina, iar asta inseamna ca nu pot fi detectate direct cu ajutorul unei tehnologii existente. Tocmai de aceea este dificil de studiat si testat natura lor. Astronomii le studieaza indirect, pe baza structurii Universului si a influentei gravitationale. In urma cu aproximativ 20 de ani, o descoperire – premiata cu Premiul Nobelpentru Fizica – a aratat ca marirea Universului nu este nici constanta, nici nu incetineste, ci e accelerata.

Acum insa, s-a descoperit ca materia intunecata se „ineaca” in energia intunecata intr-un mod care nu poate fi explicat.

Sursa: rtv.net