Acasă World Padurea enigmatica de piatra din Bulgaria! Coloanele ei stranii, goale la interior,...

Padurea enigmatica de piatra din Bulgaria! Coloanele ei stranii, goale la interior, nasc controverse in lumea stiintifica

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pobiti Kamani sau „Padurea enigmatica din piatra” este o zona unica situata la aproximativ 20 km de orasul Varna, Bulgaria. Dispuse in grupe mari si mici, din pamant se inalta coloane stranii de piatra care au in compozitie sedimente de animale marine.

Coloanele au o inaltime maxima de 7 metri si o grosime medie este de 3 metri. Structurile sunt goale pe dinauntru, la fel ca niste tuburi, lucru extrem de neobisnuit si pentru care oamenii de stiinta nu au inca o explicatie.

Se estimeaza ca acum aproximativ 50 de milioane de ani zona era de fapt fundul unei mari iar coloanele nu sunt altceva decat niste piloni de roca subacvatica in interiorul carora s-au format recifele de corali. Odata cu retragerea marii, coralii au disparut lasand in urma aceste minunate formatiuni geologice. Totusi, aceasta este doar o teorie; pana in prezent nu s-a descoperit vreo urma a prezentei coralilor in structuri si nici in restul zonei.

Multi dintre piloni au forme despre care unii turisti spun ca seamana cu figuri umane, cu pasari sau animale. Totusi, aceste forme pot fi puse pe seama eroziunii sau a imaginatiei noastre. Cert este ca la Pobiti Kamani exista 300 de astfel de coloane ciudate de marimi si forme diferite, care poate ca ar merita o atentie mai sporita din partea oamenilor de stiinta, scrie yogaesoteric.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos