Reprezentantii comunitatii medicilor se plang tot mai mult despre dificultatea de interactionare cu pacientii care, gratie internetului isi formeaza propriile opinii despre simpomele si tipul de tratament pe care ar trebui medicul sa-l administreze.

Acest lucru reiese in urma unui sondaj efectuat in randul medicilor. Acestia spun ca au observat un numar tot mai mare de persoane care se informeaza de pe web si uneori chiar contrazic, citand difverse forumuri medicale, concluziile specialistii in legatura cu bolile identificate.

Aceasta noua generatie de ipohondri are incredere in forumurile de pe internet mai mult decat in specialisti, ceea ce complica serios interactiunea cu pacientii si activitea in general, scrie The Times of India.

Publicatia face trimitere la un studiu recent realizat in 27 de orase la care au participat 650 de medici. 44% dintre ei au declarat ca pacientii lor sunt „supraincarcati” cu informatii medicale obtinute pe web, 37% au declarat ca foarte multi pacienti se considera experti in anumite domenii medicale.

Jumatate din medicii intervievati au recunoscut ca odata cu raspandirea internetului, interactiunea lor cu pacientii a devenit mai „dificila”. Majoritatea (peste 90%) medicilor au declarat ca identificand prin comparatie simptomele bolilor lor pe web, pacientii au tendinta sa creada ca sufera de cea mai rea afectiune posibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.