Ouale ar putea sa previna pierderile de memorie si sa reduca riscul de dementa, se arata intr-un studiu din Statele Unite ale Americii, informeaza dailymail.co.uk.

In acest studiu, care are o durata de sase luni, jumatate dintre participanti vor manca doua oua pe zi, iar rezultatele lor medicale vor fi comparate cu cele ale pacientilor din grupul de control, care nu vor manca oua in perioada mentionata.

Voluntarii din ambele grupuri vor fi testati pentru memorie, rationare, fluenta verbala si atentie – un declin al acestor patru factori se traduce intr-un risc major de aparitie a dementei in a doua jumatate a vietii.

Ouale reprezinta una dintre cele mai bune surse de doi antioxidanti – luteina si zeaxantina -, care, potrivit unor studii precedente, au capacitatea de a ameliora functiile cognitive.

Cercetatorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite se asteapta sa observe „o crestere semnificativa” a functiilor mintale in grupul de voluntare care primesc oua.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.