Cap Limpede

Multimedia

Organizatia rasista Ku Klux Klan cauta noi adepti si se pregateste pentru un RAZBOI IMINENT impotriva celorlalte rase! VIDEO

Organizatia rasista Ku Klux Klan revine in prim-plan si cauta noi adepti pentru a putea pune clanul pe picioare si sa se pregateasca pentru un razboi iminent impotriva celorlalte rase.

Ku Klux Klan, KKK sau, simplu, The Klan (n.r. Clanul, in limba engleza) este numele dat mai multor organizatii de extrema dreapta, cunoscute pentru ideologia rasista, homofoba, antisemita si pentru violenta indreptata impotriva categoriilor mentionate, in special a persoanelor de culoare.

Membrii Ku Klux Klan sunt recunocuti in intreaga lume pentru ca isi ascund identitatea cu ajutorul unor costume.
Prima organizatie care a purtat acest nume a fost infiintata la finalul Razboiului Civil din Statele Unite, in anul 1865, in Tennessee, de catre sase veterani din Armata Confederata, care tocmai capitulase. Denumirea a fost, probabil, inspirata de cuvantul grecesc kuklos, cerc, iar scopul gruparii era de a restaura suprematia rasei albe recurgand la amenintari, violente si chiar crime impotriva adversarilor politici. Ca urmare a legilor aspre si a interventiei autoritatilor, activitatea Clanului a fost redusa si a incetat pana la finalul deceniului urmator.

La inceputul secolului al XX-lea insa, o organizatie cu acelasi nume si cu o ideologie similara a luat nastere in Atlanta, Georgia. Pana in 1925, pe fondul prosperitatii interbelice, dar si a tenisunilor sociale generate de industrializarea rapida si cresterea importanta a imigratiei, Ku Klux Klan ajunsese sa aiba intre 3 si 6 milioane de membri, in jur de 15% din totalul populatiei eligibile. Scandalurile interne, problemele cu legea ale liderilor si presiunile din exterior au facut ca pana in 1930 numarul membrilor sa scada la 30.000, iar pana in anii ’40, activitatea a fost, practic, incetata.

Vezi VIDEO AICI!

In prezent, Clanul este doar o umbra a organizatiei de odinioara. Estimarile arata ca numarul membrilor a scazut pana la 5.000-8.000 de persoane, grupate in factiuni raspandite pe tot intinsul Americii, in special in statele din sud.

Membrii actuali vor sa reinvie insa gloria de altadata a Clanului si se pregatesc de un „razboi iminent” impotriva celorlalte rase, relateaza Daily Mail. Un reporter a participat la o intrunire a grupului din Parkersburg, Virginia de Vest, care a strans in jur de 40 de membri, printre care si copii si adolescenti.

Sam, una dintre cele sase persoane care au tinut discursuri, a discutat cu reporterul despre planurile organizatiei si despre scopurile pe care spera sa le atinga.

„Facem antrenamente de supravietuire, lupta corp la corp si manuirea armelor de foc”, spune el. „Clanul nu a mai facut niciodata asta”, adauga Sam, care refuza sa divulge numele sau de familie. „Fratii nostri se intorc, in sfarsit, din armata, asa ca vom avea mult mai multi membri care au pregatire militara”, avertizeaza el. „Femeilor s-ar putea sa nu le placa, dar vom folosi animale vii si ii vom invata pe oameni cum sa le jupoaie. Ne vom pregati pentru lupta care urmeaza si, in final, va trebui sa supravietuim”, a anuntat Sam, spre entuziasmul celorlalti participanti.

Ku Klux Klan prezice ca guvernul Statelor Unite se va prabusi, ca urmare a problemelor economice din prezent, ceea ce va duce la un razboi intre rase, pentru a prelua controlul. In asteptarea acestui eveniment, gruparile si-au intensificat programele de recrutare si, spre deosebire de factiunile din secolul trecut, acestea recurg la Internet, si in special la retelele sociale, pentru a atrage noi adepti.

„Chiar daca, traditional, organizatia e formata din persoane mai in varsta, in prezent, Ku Klux Klan cauta membri tineri”, spune Brian Levin, profesor California State University, San Bernardino. „Au nevoie, in primul rand, de energia acestora, care sa mentina gruparea in viata, dar profita si de avantajul cultural oferit de tineri, mai potriviti pentru recrutare, in special pe Internet”, adauga Levin.

Site-urile dedicate Clanului au acum sectiuni destinate femeilor si chiar copiilor, asa cum este Kids Kadet Klub.

Tinerii care vor sa se inscrie trebuie sa aiba o varsta cuprinsa intre 13 si 17 ani si sa promita ca vor pastra secretul in legatura cu activitatile organizatiei si chiar cu statutul de membru. Mike si Dustin, baietii lui Sam, care au doar 14, respectiv 11 ani, au fost insa integrati in viata gruparii inca de mici.

„Nu le-am spus ca nu au voie sa aiba prieteni afro-americani, dar, crescand alaturi de noi, au luat decizia de unii singuri”, spune mama celor doi. „Au ales sa nu aiba prieteni de culoare sau mexicani”, adauga ea.

Pe langa propaganda online, membrii Ku Klux Klan incearca sa atraga noi adepti si prin metodele clasice, cum este raspandirea de manifeste. De regula, aceste activitati au loc noaptea, in orasele mici, iar brosurile sunt aruncate din masina, fara ca membrii sa se expuna mai mult decat este necesar.

„Punem foile in pungi cu inchidere adeziva in care adaugam orez, ca sa nu fie luate de vant”, spune unul dintre participanti. „Le aruncam apoi pe verandele caselor”, adauga acesta.

La intalnirile Clanului, cei care au raspandit cele mai multe manifeste sau au avut realizari deosebite in cadrul activitatii de recrutare primesc diverse premii.

„Organizatiile de acest fel aleg sa se inarmeze si sa isi intensifice antrenamentele pentru a demonstra ca au intentii serioase”, spune profesorul Levin, care urmareste activitatile gruparii inca din anii ’70. „Nu cred ca pericolul reprezentat de acestia se va materializa intr-o armata la nivel national insa, pentru ca, momentan, sunt pur si simplu prea putini”, adauga el.

Sursa: mediafax.ro

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-63800").on("click", function(){ $(".com-click-id-63800").show(); $(".disqus-thread-63800").show(); $(".com-but-63800").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});