Acasă Stirile zilei Stiinta Oreste face dezvaluiri despre Teoria Conspiratiei si Guvernul Mondial acolo unde nici...

Oreste face dezvaluiri despre Teoria Conspiratiei si Guvernul Mondial acolo unde nici nu te asteptai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oreste Teodorescu face dezvaluiri interesante despre Teoria Conspiratiei si Guvernul Mondial. Ce stim si ce nu stim despre acestea? 

Prin descrierile titulaturilor tale apare mentionata implicarea ta in cultura araba, dar lumea nu prea stie de aceasta latura a ta. Spune-ne care e legatura ta cu acest microunivers?

Este o legatura, in primul rand sufleteasca, prin fratele meu de suflet Rimon Ahmed Jaber al Nistru Filistini, adica Vulturul Palestinian. E un tip cu care m-am inteles foarte bine dincolo de cuvinte, nu ca nu ar vorbi el foarte bine limba romana. Eu habar n-am limba araba, in afara de 3-4 propozitii, cat sa nu ma fac de ras. Mi-a placut el foarte mult, si imi place foarte mult ca arabii inca nu au uitat sa vorbeasca din inima. Noi, occidentalii, am inceput de cateva secole sa vorbim din cap sau din minte. Arabii, fiind mult mai aproape de traditie, vorbesc de la suflet catre suflet cu o sinceritate si o caldura care pe mine m-au sedus si m-au si facut sa aprofundez un pic gandirea islamica si sa gasesc in ea niste izvoare de intelepciune fantastica. L-am cunoscut si pe Mazen Rifai, care este un sufist, dintr-o celebra si redutabila familie de sufisti – care si el este partial cetatean roman, pentru ca s-a casatorit cu o romanca si locuieste aici – si impreuna cu el am descoperit ezoterismul islamic, care e fabulos si fascinant. Si cred ca cercul deschis in iudaism, implinit in crestinism, se inchide in islam.

Nu ti se pare totusi ca fiind prea extremist islamismul?

Islamismul nu poate fi extremist, asa cum nici crestinismul nu poate fi extremist. In schimb, islamicii si crestinii dilii si satanisti organizati sunt cu duiumul. Doctrina, ca nu vorbim de o dogma aici, e o doctrina luminoasa, dar a fost mult uratita de oameni.

Cum e cu Jihadul, razboiul sfant, pe care noi l-am inteles altfel decat e de fapt?

Conceptual, este acelasi razboi duhovnicesc, pe care si noi il ducem cu propriile noastre patimi, chiar daca suntem crestini. Jihad inseamna taierea legaturilor cu patima omeneasca, un razboi al omului de carne cu omul cu aripi; e confruntarea intre omul-animal si omul-inger. De aici si pana la transformarea geopolitica in care a ajuns e o cale foarte lunga. Jihadul asta terorist nu are nici o legatura. Omul de carne a inteles ca trebuie sa omoram alti oameni de carne, ceea ce nu are nici o legatura cu Jihadul conceptual.

Care e tehnica ta preferata de manipulare?

Sa iti spun ceva inainte de a-ti raspunde. E un specialist foarte tare. Se numeste Karamurza, care vine din spatiul ex-sovietic si care spune ca nu exista manipulare pozitiva versus manipulare negativa. Exista adevarul si restul. Si atunci, pe mine, adevarul m-a sedus mai mult decat minciuna. Dar probabil tehnica incitanta de manipulare este sa stii sa pui intrebarea cea mai buna. Oamenii nu stiu sa puna intrebari. Si atunci, cel care pune intrebarea cea mai buna, automat are un ascendent asupra celor care sunt nevoiti sa gaseasca si raspunsul acestei intrebari.

Crezi ca exista un guvern mondial care sa ne conduca din umbra?

Exista, dar asta nu are nici o valoare asupra calitatii vietii noastre spirituale. Noi putem sa acceptam sau sa nu acceptam. Dupa cum spune si Hristos: „Cand vrei sa spui da, sa spui da, si cand vrei sa spui nu, sa spui nu.” Restul e vrajeala. Da, exista un guvern mondial. Si cu ce ma afecteaza pe mine asta? Eu pot sa fac parte din joc sau sa ma opun. Toti cei care s-au opus au sfarsit-o prost, e adevarat, dar macar te bucuri de companie…

Continuarea pe playboy.ro!