Acasă Stirile zilei Stiinta Ai mancat USTUROI si nu stii cum sa scapi de RESPIRATIA NEPLACUTA?...

Ai mancat USTUROI si nu stii cum sa scapi de RESPIRATIA NEPLACUTA? E la indemana tuturor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ai mancat usturoi si pleci la intalnire? Cercetatorii americani au descoperit ca merele, sucul de lamaie si menta te pot ajuta sa scapi de respiratia neplacuta, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in Journal of Food Science, ceaiul verde, patrunjelul si spanacul ii pot ajuta, de asemenea, pe oameni sa scape de respiratia neplacuta cauzata de consumul de usturoi.

Respiratia neplacuta de dupa consumul de usturoi este cauzata de unul dintre compusii care se regasesc in acesta – sulfura de metil alil -, care nu poate fi metabolizat in timpul digestiei, astfel ca este eliminat din corp prin intermediul respiratiei si al transpiratiei.

Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mancat usturoi in stare naturala, dupa care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente in lupta cu respiratia neplacuta.

Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat ca merele sunt cele mai eficiente in acest proces.

Totodata, toate alimentele care au dovedit ca sunt eficiente sunt bogate in compusi numiti polifenoli, care descompun substantele cu miros intepator din usturoi. Aciditatea din sucul de lamaie ajuta, de asemenea, in procesul de eliminare a acestui miros.

Pentru un rezultat mai bun, oamenii de stiinta recomanda combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci cand acest lucru este posibil.

O cercetare anterioara a aratat ca laptele poate reduce semnificativ concentratiile de substante chimice care fac ca mirosul de usturoi sa fie de lunga durata.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos