Acasă Stirile zilei Ordonanta lui Dragnea risca sa scoata Romania din NATO si UE! Avertisment...

Ordonanta lui Dragnea risca sa scoata Romania din NATO si UE! Avertisment fara precedent al SUA, Germania si Franta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sase tari partenere, printre care SUA, Franta, si Germania, isi exprima „ingrijorarea profunda” in legatura cu ordonanta adoptata noaptea, despre care scriu ca „a subminat lupta anticoruptie din ultimii zece ani” si „risca sa deterioreze pozitia internationala a Romaniei”. Cele sase tari care au semnat scrisoarea de o duritate extrema sunt SUA, Franta, Germania, Olanda, Belgia si Canada.

„Noi, partenerii internationali si aliatii Romaniei, ne exprimam profunda ingrijorare cu privire la actiunile din noapte de 31 ianuarie ale Guvernului Romaniei, care au subminat progresele inregistrate de Romania in ceea ce priveste statul de drept si lupta anticoruptie in mai bine de 10 ani”, se arata in comunicatul comun transmis de ambasadele SUA, Canadei, Belgiei, Frantei, Germaniei si Olandei.

Masurile luate de Guvernul Grindeanu contravin intelepciunii colective a intregii comunitati judiciare si a statului de drept, a elementelor credibile din societatea civila si a ingrijorarilor demonstrate de catre cetatenii romani din ultimele doua saptamani si „nu poate decat sa submineze pozitia Romaniei in cadrul comunitatii internationale si risca sa lezeze parteneriatele care stau la baza valorilor comune, inerente in principiile calauzitoare ale UE si NATO”, se arata in luarea de pozitie fara precedent la adresa Romaniei.

„Speram ca Guvernul Romaniei va inversa acest curs care nu este de ajutor. in timp ce amendamentele la legile si procedurile existente sunt necesare in anumite ocazii, schimbarile ar trebui facute doar in cadrul unui proces amplu si credibil de consultare cu toate partile interesate”, au transmis cele sase state Guvernului Grindeanu.