Acasă World Orasul in care nimeni nu iese din casa de ani de zile....

Orasul in care nimeni nu iese din casa de ani de zile. Motivul este incredibil!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O localitate din statul brazilian Sao Paolo arata ca un oras-fantoma. Si asta pentru ca majoritatea locuitorilor nu are curaj sa iasa din casa din motive… medicale. O boala de care sufera 600 din cei 800 de rezidenti si din cauza careia pielea acestora nu se mai poate reface dupa expunerea la soare i-a facut sa devina prizonierii propriei locuinte.

In orasul Araras, din statul Sao Paolo, 600 de oameni sunt tintuiti in locuintele lor din cauza unei boli rare, Xeroderma Pigmentosum (XP). Afectiunea se manifesta agresiv in momentul in care pielea persoanelor care au fost diagnosticate cu XP sunt expuse la soare. Din cauza acestei suferinte, epiderma nu se mai poate reface, asa cum se intampla in cazul majoritatii oamenilor. Mai mult, dintre cei 600 afectati, 20 au o forma agresiva a bolii, fiind susceptibili de cancer de piele, scrie Unica.

Cei mai multi dintre locuitorii oraselului sunt fermieri, si, prin natura acestei indeletniciri, sunt nevoiti sa iasa din casa. Pana sa isi dea seama ce ravagii poate face aceasta boala in corpul lor, acestia au ignorat indicatiile doctorilor. Cand trebuie neaparat sa rezolve o problema, locutiorii oraselului brazilian se acopera din cap pana in picioare, cu haine din materiale opace, ca nu cumva sa patrunda vreun fascicul de lumina prin fibra.

Geneticianul Carlos Menck incearca sa afle care sunt cauzele afectiunii.

”Initial am crezut ca este vorba despre o epidemie, ceva contagios. Dupa care ne-am dat seama ca este vorba despre o mostenire genetica”, este de parere medicul.

”In Araras oamenii cu gena defecta sa casatoresc intre ei, asa ca gena devine dominanta si boala tot apare”, explica geniticianul incidenta mare a afectiunii, precizand ca, momentan nu exista un leac pentru aceasta boala.

Singura solutie este aceea ca oamenii sa se fereasca pe cat de mult pot de razele soarelui. ”Nu este posibil sa-i videncam imediat. Dar sper ca, in viitor, macar in urmatorii 20-30 de ani, oamenii sa poata fi facuti bine

Povestea oamenilor din Araras va fi prezentata in noul serial ”Body Bizzare”, care va fi difuzat pe postul TLC.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos