Se pare ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) este foarte preocupat de securitatea convorbirilor telefonice si de protectia datelor din telefoanele angajatilor.

Asa s-ar putea explica faptul ca o unitate militara isi doreste smartphone-uri si tablete “speciale”. Unitatea Militara 0296 a SRI este dispusa sa dea maximum 5,6 milioane de lei pe servicii de telefonie mobila si internet mobil pentru o perioada de trei ani. Printre altele, compania de telefonie va trebui sa puna la dispozitie, gratuit, si 1.530 de smartphone-uri cu sistem de operare Android sau iOS si 10 tablete nerestrictionate in retea, scrie ziarulring.

Totusi, este musai ca tabletele si 30 de telefoane sa indeplineasca mai multe cerinte stricte. Concret, reprezentantii unitatii militare in cauza au solicitat ca acestea “sa aiba implementat un mecanism special (software si hardware) pentru a oferi maximum de securitate pentru utilizator; protectia trebuie sa includa nu doar device-ul, ci si datele de pe acesta, precum si tot ce utilizatorul «executa» local pe device; protectia fisierelor, datelor si aplicatiilor trebuie sa fie implicita”, dupa cum se arata intr-un document oficial.

Cu alte cuvinte, agentilor le este, probabil, teama ca telefoanele lor ar putea fi infectate cu virusi sau chiar ascultate.

Angajatii la care vor ajunge aceste abonamente telefonice vor avea parte si de cateva restrictii. Concret, reprezentantii institutiei au cerut sa fie posibila “restrictionarea, la cerere, a apelurilor catre serviciile cu valoare adaugata sau destinatii nedorite”, fiind vorba, cel mai probabil, despre jocuri, concursuri, plata unor diverse abonamente sau voturi prin SMS la diferite emisiuni de divertisment.

Reprezentantii Unitatii Militare 0296 vor sa primeasca lunar desfasuratorul convorbirilor telefonice. Printre altele, acestia vor sa aiba acces la informatii privind “numarul de minute nationale consumate si detalierea convorbirilor, traficul de voce/date, inclusiv depasirile, donatii”, mai scrie in acelasi document oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.