Acasă Stirile zilei Orasul din Romania care cauta 1.000 de angajati, pentru a le oferi...

Orasul din Romania care cauta 1.000 de angajati, pentru a le oferi salarii intre 500 si 8000 de euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Clujul a devenit principala atractie a companiilor din IT, iar mai multi candidati din orase precum Bucuresti sau Timisoara s-au relocat pentru a fi la dispozitia angajatorilor din IT.

Companiile cauta in aceste zile 1000 de angajati in acest domeniu, inclusiv din alte orase si chiar din strainatate. La Targul de Cariere organizat in aceste zile la Cluj, companiile IT au venit cu pachete atractive pentru tineri. Cei care accepta sa se mute in oras, au cazare gratuita pentru o luna.

40 de companii vor sa angajaze in cele 2 zile de targ peste o mie de informaticieni.

Ana Caitaz, specialist resurse umane companie de IT: „Stim foarte bine ca ei sunt foarte mult vanati pe piata din Cluj si nu numai, prin urmare pachetele sunt atractive. Avem persoane care s-au relocat deja din Bucuresti, Timisoara, Iasi, din alte locatii, prin urmare cautam la nivel national si oferim si pachete de relocare.”, relateaza stirileprotv.

Francis este din Marea Britanie, dar s-a mutat la Cluj in urma cu 7 ani unde lucreaza ca programator. 75% dintre colegii lui sunt din alte orase sau din alte tari.

Francis, programator: „Clujul este chiar foarte bun pe acest sector de IT, cu oportunitati diferite. Clujul chiar este un loc frumos unde sa traiesti.”

Andreea Gavrilescu, specialist recrutare companie de IT: „Avem in mod constant persoane din strainatate care aplica, fie romani plecati care vor sa se intoarca. Au auzit si ei ca e o piata destul de dezvoltata si ca e foarte competitiv domeniul asta de IT.”

Cererea foarte mare in acest domeniu aduce Clujului numai beneficii. Agentii imobiliari vad schimbari chiar de la un an la altul.

Maria Kalanyos, agent imobiliar: „Daca anul trecut un apartament de doua camere decomandate era intre 300 si 400 de euro, anul acesta urca intre 500 si 600 de euro. Marile companii fac angajari in masa in domeniul IT, iar acesti au anumite salarii aferente care le permite sa inchirieze apartamente conforuri sporite, de exemplu care sunt moderne spre lux. ”

Un debutant in IT castiga de la 500 de euro pe luna, iar un specialist pana la 8000 de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDosarul Mineriadei: Ion Iliescu este urmarit penal pentru infractiuni impotriva umanitatii
Articolul următorTriunghiul Bermudelor de Romania! Ascunde cel mai sacru lucru al dacilor