Acasă Stirile zilei ORASELE INTELIGENTE de ultima generatie din India! VIDEO

ORASELE INTELIGENTE de ultima generatie din India! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul indian Narendra Modi vrea sa cumpare o suta de orase inteligente de ultima generatie.

“In trecut orasele erau construite de-a lungul raurilor”, a spus Modi, prim-ministrul indian, intr-un discurs din iunie. “Acum sunt construite de-a lungul autostrazilor. Dar in viitor vor fi construite pe baza disponibilitatii retelelor de fibra optica si a infrastructurii din urmatoarea generatie”.

Pentru Modi, constructia de noi orase este o modalitate de a gestiona urbanizarea tot mai rapida a populatiei, dar si de a se mentine in competitie cu China, care a facut din orasele inteligente un obiectiv principal, relateaza CNN.

Guvernul Indiei a anuntat saptamana trecuta o investitie de 1,2 miliarde de dolari in orase inteligente pentru anul viitor, mai multe fonduri urmand sa provina de la investitori privati si din strainatate. Multe astfel de orase au intrat deja in procesul de constructie, in special in coridorul dinre Delhi si Mumbai, centrele politice si de afaceri ale Indiei.

Exista, totusi, un nivel mare de indoiala privind planurile prim-ministrului, multi fiind de parere ca India, unde mare pare a populatiei traieste fara sa aiba acces la infrastructura de baza, nu ar trebui sa se concentreze acum pe designuri cu iz stiitifico-fantastic.

Ce inseamna un oras inteligent?

Notiunea se refera, in general, la orase care folosesc tehnologie de informatie pentru a rezolva problemele urbane, precum camere de securitate si senzori care monitorizeaza nivelurile apei, folosirea energiei, traficul si care trimit informatia direct celor care administreaza orasul. Alte exemple sunt sisteme automate de colectare a gunoiului si aplicatii care ajuta locuitorii sa se deplaseze in trafic, sa anunte existenta gropilor si sa voteze.

Orasele vechi pot fi echipate cu astfel de tehnologii inteligente, in timp ce orase noi pot fi construite in intregime pe baza acestor sisteme. Intrucat asezarile noi au fiecare detaliu planificat anterior, le permit autoritatilor sa CITESTE MAI MULT PE

: video.caplimpede.ro