Acasă Politic Omul cel mai important de la Cotroceni, DUPA Iohannis, vorbeste germana

Omul cel mai important de la Cotroceni, DUPA Iohannis, vorbeste germana

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dan Mihalache a fost introdus la intalnirea cu Victoria Nuland drept „seful administratiei prezidentiale”, iar la intalnirile de la Bruxelles – Comisia Europeana si NATO – a stat mereu lipit de presedinte.

Mihalache s-a conturat deja drept unul din cei mai influenti oameni din echipa lui Klaus Iohannis, cuvantul sau parand sa catareasca greu la Cotroceni. Prin urmare, merita cercetat cu mai multa atentie cum gandeste, cine sunt mentorii lui politici, unde s-a format si care sunt valorile in care crede. Informatii relevante furnizeaza chiar Mihalache. Le-am cules cu penseta parcurgand integral toate textele (cateva zeci/sute) publicate pe blogul sau, deschis in 21 iunie 2007, unde a publicat, cu mici intreruperi, pana in data de 17 august 2014. Mihalache spune acolo, cu sau fara voie, o multime despre el.

Nascut in Viseu de Sus (Maramures), Dan Mihalache (44) vorbeste la perefectie germana lui Klaus Iohannis din simplu motiv ca invata de mic in aceasta limba, dupa propriile marturisiri: „Eu insumi am urmat cele 12 clase intr-o institutie de invatamant dedicata minoritatilor nationale. Este adevarat, era vorba de minoritatea germana si nu de cea maghiara. Si le multumesc si acum parintilor mei ca au avut intelepciunea „sa ma dea” la o scoala germana. Am studiat toate materiile posibile si imposibile, de la geografia lumii pana la pregatirea tehnico-productiva, in limba germana. Cu exceptia istoriei Romaniei si geografiei Romaniei, care si pe vremea aceea, a lui Nicolae Ceausescu, se predau, in mod justificat, cred eu, in limba romana.”

Sursa: Hotnews