Cap Limpede

Stiinta

OMENIREA se indreapta spre NIVELUL I: Ne aflam intr-o GAURA NEAGRA, intr-un UNIVERS diferit!

Oamenii de stiinta sustin ca omenirea se indreapta spre nivelul I si ca ne aflam intr-o gaura neagra, in care se afla un alt Univers. 

Fizicianul Nikodem Poplawski, de la Universitatea New Haven, crede ca daca am cadea intr-o gaura neagra, particulele noastre ar ajunge intr-un univers paralel. El, asemeni altor teoreticieni, sustine ca o gaura neagra nu este ceva infinit de dens si de mic, cum presupunea Albert Einstein, ci este ceva finit. Teoria lui Poplawski se bazeaza pe faptul ca inainte de Big Bang a existat ceva, o samanta de materie foarte densa, care s-a format in interiorul unei gauri negre.

Era probabil de trilioane de ori mai mica decat orice particula cunoscuta de oameni. Aceasta minuscula particula a avut suficienta energie ca sa dea nastere intregului univers pe care il cunoastem. Totul s-ar fi intamplat in interiorul unei gauri negre.

O gaura neagra se formeaza atunci cand o stea uriasa ramane fara combustibil si se prabuseste in interiorul ei. Atunci se produce o supernova, care arunca in spatiu o parte din materia stelei. Apoi, gravitatia acestei stele moarte este atat de puternica incat atrage orice forma de materie, nici lumina nu scapa.

Gaurile negre sunt o poarta intre doua universuri paralele. Cercetatorii vorbesc despre posibilitatea ca in interiorul acestor gauri negre sa existe civilizatii foarte avansate. Dincolo de punctul fara intoarcere, unde timpul si spatiul se unesc, in interiorul gaurii negre, exista un alt univers.

Aici ar putea exista forme de viata si chiar civilizatii dintre cele mai avansate din Univers. Acest lucru s-a produs si pentru faptul ca in aceste gauri negre exista conditii deosebite de viata, situatie care a facut ca civilizatiile sa fie foarte avansate, ele au fost nevoite sa evolueze rapid, ca sa poata supravietui. Daca exista asemenea civilizatii acolo, atunci vorbim despre civilizatii de Nivelul III pe scara Kardaschev.

Omenirea se chinuie sa atinga Nivelul I

Inca de la formarea sa, in urma cu miliarde de ani, galaxia noastra ar fi putut fi insotita de gauri negre, iar in prezent, pana la 2000 de astfel de formatiuni s-ar putea gasi in jurul Caii Lactee, arata o simulare facuta de catre cercetatorii americani. Oamenii de stiinta de la Universitatea California au realizat simularea computerizata pe baza teoriei ca fiecare galaxie se formeaza cu o gaura neagra in centru.
Pe masura ce aceste protogalaxii se ciocnesc si fuzioneaza, gaurile lor negre centrale fuzioneaza si ele, formand, in cele din urma, o gaura neagra supermasiva cu masa de milioane de ori mai mare decat a Soarelui.

Totusi, aceste coliziuni intre gaurile negre creaza unde gravitationale care pot impinge o gaura neagra tanara in afara galaxiei sale gazda.

Dintr-o gaura neagra nici macar lumina nu poate iesi, datorita gravitatiei extrem de intense. Numele de gaura neagra se datoreaza faptului ca aceste formatiuni absorb toata lumina care ajunge pana la o anumita distanta in jurul lor, numit punctul fara intoarcere.

O gaura neagra este invizibila pentru senzori, dar existenta ei poate fi presupusa observand interactiunile gravitationale cu obiectele spatiale din jur.

Oamenii de stiinta au descoperit cea mai mare gaura neagra observata vreodata, iar datele indica ca s-ar afla intr-o galaxie mica aflata la 250 milioane de ani lumina de Pamant. Oamenii de stiinta spun ca gaura neagra gigantica este de 11 ori mai mare decat orbita lui Jupiter.

Specialistii nu pot raspunde la intrebare, cine a fost mai intai, gaura neagra sau universul in care s-au format? Un lucru este cert, cercetatorii sustin ca gaurile negre existau la 700-800 de milioane de ani dupa Big Bang, lucru care inseamna ca ele fie s-au nascut masive, fie s-au dezvoltat foarte repede.

Sursa: obiectiv.info

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-68744").on("click", function(){ $(".com-click-id-68744").show(); $(".disqus-thread-68744").show(); $(".com-but-68744").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});