Un asteroid de mici dimensiuni a lovit Pamantul la cateva ore dupa ce a fost descoperit pentru prima data de astronomi. Omenirea a avut noroc de data aceasta, gratie dimensiunii sale reduse, asteroidul a ars în atmosfera planetei, fara sa atinga suprafata acesteia. Asteroidul, cu o latime de cinci metri, a fost botezat de astronomi 2014 AA. Acesta „aproape sigur a lovit atmosfera Pamantului”, joi dimineata, au anuntat oamenii de stiinta de la International Astronomer Union’s Minor Planet Center.

asteroidAsteroidul a intrat în atmosfera Pamantului deasupra Oceanului Atlantic, undeva între America Centrala si Africa de Est, cel mai probabil in largul coastei de vest a Africii, la aproximativ 02:30 Ora Universalz, potrivit calculelor dinamicistului Stephen Chesley.

Fizicianul Peter Brown a declarat pentru Sky & Telescope Magazine ca energia generata de impactul asteroidului a fost echivalenta cu puterea exploziva a 500 pana la 1.000 de tone de TNT, fiind deci prea mica pentru ca asteroidul sa provoace vreun dezastru pe suprafata solului.

2014 AA este primul asteroid descoperit in acest an.

asteroizi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.