Acasă Stirile zilei Bani Olympus ia un credit de 30 milioane euro pentru finalizarea investitiei de...

Olympus ia un credit de 30 milioane euro pentru finalizarea investitiei de la Brasov

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Producatorul elen de lactate Olympus Dairy Industry a obtinut un imprumut de 30 de milioane de euro de la Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre, pentru finalizarea investitiei incepute in 2008 in Romania, a declarat presedintele grupului, Dimitrios Sarantis.

„Avem una dintre cele mai mari fabrici din Europa si una dintre cele mai moderne. Incepem colaborarea cu Banca Marii Negre, cu un imprumut de 30 de milioane de euro. O sa folosim suma pentru terminarea investitiei pe care am inceput-o in 2008. Suntem siguri ca vom avea o colaborare de succes cu banca”, a precizat Sarantis.

Creditul este destinat extinderii capacitatii fabricii pentru export, obiectivul companiei fiind exportul la 80% din productia totala, fiind folosita materie prima de la fermierii romani.

Investitia greenfield a Olympus in fabrica de produce lactate din localitatea Halchiu, de langa Brasov, s-a ridicat, intr-o prima faza, la 55 milioane euro. Unitatea are o suprafata de 25.000 de metri patrati.

Olympus Dairy Industry estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 40 de milioane euro, in crestere de la 23 milioane de euro in 2011, potrivit directorului pentru Romania al companiei, Ilias Pliatsikas.

Fabrica Olympus Dairy Industry are o capacitate de receptie a laptelui de pana la 40.000 de litri pe ora si trei linii de productie – iaurt (120 tone/zi), branza telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16.000 litri/ora, ambalaj Tetrapak: 10.500 litri/ora).

Grupul a intrat pe piata din Romania in 1999, printr-o unitate de procesare a laptelui in Baraolt, Covasna, care este inchisa in prezent.

Olympus mai detine si 23% din actiunile producatorului de lapte si produse lactate Prodlacta SA Brasov, aflat in insolventa. In perioada 1999-2011, investitiile totale ale grupului in Romania au atins 70 de milioane de euro.