Acasă World Oficial ucrainean: Teritoriul Ucrainei va fi IMPARTIT intre Romania, Polonia, Rusia si...

Oficial ucrainean: Teritoriul Ucrainei va fi IMPARTIT intre Romania, Polonia, Rusia si Turcia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

“Mai devreme sau mai tarziu, Ucraina va ramane doar cu Kievul si cinci regiuni, iar restul teritoriului va fi impartit intre Romania, Polonia, Rusia si Turcia”, a declarat liderul partidului Marea Ucraina, Igor Bercut, intr-un interviu acordat portalului de stiri Bagnet, citat de jurnalul.md.

Acesta a precizat ca Romania va dori sa-si recastige Basarabia, Polonia – Lvovul si Galitia, Turcia – Crimeea, iar Rusia este oricand pregatita sa anexeze zona de est.

„In Istanbul, orice turist poate cumpara o harta unde Crimeea este vopsita in steagul turcesc, a amintit Igor Bercut. Iar in est, nu toti voteaza neaparat pentru Rusia, ci pentru faptul ca in acolo salariile si pensiile sunt de trei ori mai mari”.

Situatia tensionata din interiorul tarii, care creeaza contextul ideal pentru provorarile venite din exterior, considera Bercut.

Directorul Departamentului pentru relatia cu media de la Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, Oleg Volosin, a declarat ca Ucraina nu vrea sa-si alipeasca Transnistria de teama de a nu pierde Crimeea.

„Noi suntem pentru inviolabilitatea frontierelor din Europa, stabilite dupa al doilea razboi mondial, deoarece schimbarile pot reprezenta o adevarata amenintare pentru noi. Astazi vom lua Transnistria, iar maine Rusia ne va cere Crimeea, apoi romanii vor pretinde Bucovina, iar Ungaria – Transcarpatia.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos