Multi civili mor in orasele din sud-estul Ucrainei pentru ca sunt imprudenti si incearca sa filmeze luptele de strada cu telefonul mobil, anunta un oficial din orasul Donetsk, care a recomandat locuitorilor ca in cazul in care in zona au loc lupte, sa nu incerce sa le filmeze, ci sa se refugieze in subsolurile cladirilor sau in alte incaperi fara ferestre, potrivit NEWS.ru.

Militarii ucraineni au continuat operatiunea antitero din regiunile de sud-est, in principal la Donetsk. Armata ucraineana a preluat controlul aeroportului si a doborat o drona utilizata de catre insurgenti rusi.

Intre timp, in orasul Dontesk s-a instaurat dezordinea. Separatistii au capturat si sechestrat misiunea de observare a OSCE si mai multi lideri religiosi locali. Rebelii ataca magazine si ridica baricade pe strazile orasului. Primaria Donetsk evita sa ordone evacuarea populatiei civile si ii roaga pe locuitori  sa se comporte cu prudenta, in special, in zone de lupta sa nu filmeze cele intamplate pe telefon, ci sa se ascunda in subsolurile cladirilor.

Ciocniri armate sunt inregistrate in prezent la Donetsk, Slavyansk si Lugansk.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.