Acasă Stirile zilei Stiinta OBRAZNICIE sau ESCROCHERIE?! Adevarul despre OAMENII care stau de vorba cu DUMNEZEU!

OBRAZNICIE sau ESCROCHERIE?! Adevarul despre OAMENII care stau de vorba cu DUMNEZEU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vechiul Testament ne-a aratat ca un om care a vorbit cu Dumnezeu a fost Moise, dar ce mai putem crede in ziua de azi despre acest subiect? Sa fie vorba de obraznicie sau escrocherie? Se pare ca Moise s-a multiplicat, asta daca luam in seama declaratiile ignorante ale unor terapeuti autohtoni.

Mi s-a intamplat cu putin timp in urma sa aud la telefon glasul unui terapeut:

„Am primit de la Dumnezeu cuvant sa nu fac cutare lucru si nu pot sa-l fac pentru ca Dumnezeu mi-a spus.

Terapeutul, al carui nume il las deoparte – asta pentru ca intereseaza „fenomenul” ca atare, si nu iresponsabilitatea in sine – se afla in clipa aceasta in mari transformari de destin, destin material, evident, fiind preocupat de milioanele pe care le va investi in noul sau cabinet si de optiunea pentru o frumusete juna, situatie despre care nu stim sa-i fi cerut cuvantul lui Dumnezeu…

Daca terapeutul nenumit ar sti ceva mai mult despre Dumnezeu, se intelege ca si-ar fi suprimat impertinenta arogarii unui statut de sfant. Cand esti, sa zicem, in directa legatura cu Dumnezeu, conform traditiei crestine si a obiceiului instaurat de sfintii pamanteni, iesi pe drumuri si vindeci oamenii fara nici o taxa, refuzi masina si sediul unei „clinici de bioterapie” aducatoare, totusi, de bani, nici prin cele mai tainice patimi trupesti nu te desparti de sotie si de copii si duci o viata adecvata sfinteniei, aceasta doar fiind bine primita de Dumnezeu si constituind cea mai mare avere pe care o poti dobandi pe pamant pentru mantuire si pentru intrarea in lumea curata a celor neprihaniti!

Sa mai vedem ce mai face Terapeutul in numele unui acces nevalidat de nimeni, la cuvantul si glasul lui Dumnezeu. El vrea sa fie ajutat. Ajutat de toata lumea in numele faptului ca Dumnezeu i-ar fi un fel de sfatuitor, tovaras de afaceri bioenergetice, prieten de amenajare a sediului si asa mai departe… Luand in seama declaratia „sincera” a terapeutului ignorant, o clipa am crezut ca ma aflu in fata unei disfunctii psihice. Dar nu este vorba despre asa ceva, pentru ca omul nostru, inainte de a deveni vindecator autodeclarat, s-a ocupat cu unele afaceri, de genul vand-cumpar. M-a uimit apoi dezinvoltura, larghetea, falsa autoconvingere ca ce spune ar fi chiar adevarul!

Contrastul omului fata de rigoarea divina este atat de flagrant, incat te intrebi de ce e nevoie de inventarea unui dialog cu Dumnezeu pentru a face o afacere pur si simplu? Omul nostru se bucura daca in numele relatiei sale speciale vin garla oamenii sa puna umarul pe gratis la afacerea lui. Aceasta paranoia poate prinde in campul demografic mai ales naturile credule si naive. Ne putem pomeni cu o armata de impresionati care, in chip voluntar, se vor insira pe santierul, deocamdata inchipuit, al bioterapeutului ca sa-i inalte vila, sa o faca chiar cu convingere ca lucreaza pentru cel ce „sta de vorba cu Dumnezeu”! Nu intereseaza aici calitatea prestatiei bioenergetice a terapeutului nostru.

Daca exista o calitate, aceasta va putea fi dovedita de testele medicale si de o cazuistica in stare sa probeze virtutile de vindecator. Revin insa la obraznicie. Cum poti spune ca vorbesti cu Dumnezeu cand existenta ta pamanteasca nu-i chiar cea placuta lui Dumnezeu? Cert este, si o spun in urma unei experiente serioase, ca abuzul de tovarasie cu divinitatea incepe sa semene c-un fel de santaj omenesc prin care se racoleaza pacienti, se infiripa afaceri, se instituie un soi de misticism ofensiv si agresiv atat de straine fiind toate acestea vindecatorului autentic, cel care crede cu adevarat in Dumnezeu!

Sursa: revistamagazin.ro