Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea si secretarul general adjunct al ministerului sunt urmariti penal sub acuzatia ca ar fi fotocopiat documente care contineau informatii nedestinate publicitatii.

De asemenea, Ingrid Popa-Mocanu este acuzata ca i-a facilitat accesul lui Mihai Sova la documente confidentiale ale DNA legate de doua dosare in curs de instrumentare, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Cei doi sunt acuzati de „savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (8 acte materiale)”, se arata in comunicatul DNA

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, Ingrid Popa-Mocanu i-a permis lui Mihai Sova accesul, in mai multe randuri, la documente care contineau informatii nedestinate publicitatii si la care acesta nu avea acces, conform atributiilor de serviciu.

Aceste documente au fost fotocopiate „in scopul obtinerii unor foloase necuvenite”.

De asemenea, urmarind acelasi scop, in data de 14 ianuarie 2015, Ingrid Popa-Mocanu i-a facilitat accesul lui Sova Mihai la „documente confidentiale, emise de catre Directia Nationala Anticoruptie, care priveau doua dosare penale aflate in curs de instrumentare”.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.