Acasă Stirile zilei Oamenii de stiinta prezic cum se va petrece sfarsitul lumii si care...

Oamenii de stiinta prezic cum se va petrece sfarsitul lumii si care vor fi ultimii „locuitori” ai Terrei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii prezic, cu ajutorul unui model computerizat, cum se va petrece sfarsitul lumii noastre si care vor fi ultimii “locuitori ai Terrei.

Pe Pamant, viata va mai exista aproximativ 2,8 miliarde de ani, inainte ca Soarele sa dispara. Cu aproape un miliard de ani inainte de acest eveniment, singurele organisme in viata vor fi cele unicelulare care vor locui in bazine izolate de apa calda si sarata, potrivit NewScientist, citat de Descopera.ro.

Modelul computerizat care a prezis acest eveniment arata si ca, in viitor, vor exista mai multe planete care vor putea sustine viata, va fi mai variata decat in prezent.

Mai mult, Jack O’Malley-James de la Universitatea St. Andrews si colegii sai au analizat si posibilitatea ca viata sa se poata dezvolta in habitate extreme.

Cercetarea a demonstrat ca odata cu imbatranirea Soarelui, viata complexa dispare. Pe masura ce temperaturile cresc, plantele, mamiferele, pestii si in cele din urma nevertebratele dispar. Oceanele se vor evapora si doar mici suprafete din pesteri sau zone muntoase inalte vor fie acoperite de apa foarte sarata. Asa se face ca, aici se vor adaposti microbi, singurele organisme care vor putea supravietui in astfel de conditii si deci care vor stapani Pamantul in ultimii sai ani ce vor mai sustine viata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos