Acasă Stirile zilei Stiinta Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca este MINUNEA LUI DUMNEZEU!...

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca este MINUNEA LUI DUMNEZEU! Ce este asa de special la aceasta BISERICA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biserica Sfanta Teodora din Grecia a fost clasata de oamenii de stiinta drept minunea lui Dumnezeu.

Bisericuta este unica prin faptul ca din zidurile ei au crescut in mod miraculos mai multi copaci uriasi, fara insa a o deteriora catusi de putin.

Oamenii obisnuiti si oamenii de stiinta raman, deopotriva, uimiti la vederea sfantului lacas, al carui acoperis subtire sustine, de sute de ani, 17 copaci, cei mai multi cu o inaltime de 30 de metri si cu o greutate de peste o tona. Intregul fenomen depaseste orice explicatie omeneasca, cu atat mai mult cu cat nici macar o radacina nu se vede in interiorul bisericii, pe tavan sau pe vreun perete al cladirii.

4.

Pelerinajele in Vasta nu se incheie niciodata. Indiferent de anotimp, crestini sau simpli curiosi vin sa vada cu ochii lor minunea. Marturie a puterii dumnezeiesti, Biserica Sfintei Teodora este un loc in care multi credinciosi isi gasesc alinare in necazuri si dureri. Datorita faptului ca Sfanta Teodora din Vasta este mult iubita de localnici, dar si de crestinii din lumea larga, Biserica Ortodoxa a Greciei a canonizat-o.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca este MINUNEA LUI DUMNEZEU! Ce este asa de special la aceasta BISERICA!1

Se impune aici o clarificare necesara, avand in vedere ca, adesea, credinciosii o confunda pe Sfanta Teodora de Peloponez cu Sfanta Teodora din Alexandria, cea care s-a nevoit intr-o manastire de calugari, dupa ce s-a imbracat in haine de barbat. Teodor, dupa numele de monah, a fost acuzat de unii calugari ca a lasat insarcinata o oarecare femeie nemaritata. Teodor nu s-a impotrivit invinovatirii. Dupa ce a fost scos afara din manastire, a luat copilul si l-a crescut in pustia din apropiere. Dupa sapte ani de chin, egumenul manastirii l-a primit inapoi pe „calugar”. Adevarata identitate a sfintei a fost descoperita numai la moarte, doi ani mai tarziu, in anul 490. Toti s-au minunat de bunatatea si rabdarea acelui „calugar”, care crescuse un copil din flori, al carui tata nu avea cum sa fie. Egumenul manastirii a avut parte de o vedenie in care Teodora era primita in ceruri cu maretie de catre o ceata de ingeri. Despre copilul crescut de sfanta se spune ca a ajuns egumenul manastirii.