Acasă World O tara din Europa a inceput introducerea microcipurilor sub piele

O tara din Europa a inceput introducerea microcipurilor sub piele

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O tara nordica din Europa a inceput introducerea de microcipuri sub pretextul ca asa le va fi mai usor oamenilor sa nu-si mai piarda biletul. Deocamdata le testeaza doar angajatii, dar compania de transport feroviar crede ca microcipurile vor avea succes la navetisti, care pot astfel sa uite de grija biletelor pentru totdeauna.
Este vorba de aceeasi tehnologie folosita la platile fara contact sau cu telefonul mobil.
130.000 de suedezi calatoresc zilnic cu trenul, iar compania lor feroviara este in pas cu tehnologia. Biletele de hartie clasice au coduri pe care controlorii le scaneaza cu telefonul mobil. Pasagerii care isi cumpara bilete online fie le printeaza, fie primesc un cod electronic in casuta postala, scanat tot cu telefonul. In curand va aparea o a treia categorie de pasageri, care vor intinde mana sa le fie scanat microcipul.
Cand microcipul este activat de un dispozitiv de citire aflat la cativa centimetri distanta, o cantitate mica de date se transfera intre cele doua dispozitive, folosind unde electromagnetice. In acest caz, este vorba de un cod unic de identificare a pasagerului. Expertii avertizeaza insa ca trebuie avute in vedere securitatea datelor si intimitatea consumatorului.

Ben Libberton, microbiolog la Institutul Karolinska: Este relativ neclar cum anume vor fi folosite, ce fel de informatie va fi transferata de pe aceste cipuri si unde va ajunge.”
Suedezii par sa fie mai deschisi decat alte popoare la ideea de a-si implanta microcipuri sub piele. Tot in aceasta tara, 150 de oameni care folosesc un spatiu comun de birouri au asemenea implanturi pentru a deschide usile si a accesa echipamentele de birou.

sursa: stirileprotv.ro