O cura de slabire cu bicarbonat de sodiu i-a fost fatala unei femei de 49 de ani. Elena Popa a ajuns in stare critica la spital, cu intestinele perforate din cauza substantei ingurgitate amestecata cu apa minerala carbogazoasa. Medicii vasluieni au suspus-o unei operatii si totul parea ca s-a rezolvat. Elena era pe punctul de a se externa, dar, dupa 17 zile de la operatie, inima femeii a cedat. Familia este acum in stare de soc si se pregateste de funeralii, nu inainte de a face un scandal de pomina in sectia de chirurgie, aducand acuzatii hilare medicilor care s-au chinuit s-o puna pe picioare pe Elena. Acestia incearca acum sa gaseasca o explicatie privitoare la cauzele decesului, desi initial reusisera sa o stabilizeze.

Potrivit dr. Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judetean Vaslui, pacienta s-a internat in unitatea medicala pe 16 septembrie. Atunci, femeia a ajuns in Unitatea de Primire Urgente cu dureri abdominale, varsaturi si meteorism. „Pacienta a precizat in momentul prezentarii in UPU ca urmeaza o cura de slabire cu apa, lamaie si bicarbonat. Dupa ce s-a asigurat tratamentul in urgente, s-a facut o radiografie abdominala si s-a decis internarea”, a declarat dr. Croitoru pentru „Adevarul”.

Potrivit medicului, in urmatoarele doua zile, medicii i-au refacut pacientei o serie de investigatii intrucat imaginile initiale nu ar fi fost concludente. Pe 19 septembrie, chirurgii au decis sa intre cu femeia in sala de operatie. In timpul interventiei, medicii au descoperit ca victima avea intestinul gros perforat.

„Pacienta prezenta un colon transvers care prezenta perforatie cu peritonita secundara. Se intervine chirurgical, se dreneaza lichidul, se rezolva peritonita. Ulterior, pacienta este internata in ATI. Aici, in urmatoarele zile, pacienta a suferit multiple complicatii, i s-a administrat sange si tratament de specialitate”, a mai adaugat directorul medical de la Spitalul Judetean Vaslui.

Specialistul a mai precizat ca, pe 2 octombrie, pe fondul unei evolutii satisfacatoare, Elena Popa a fost transferata din ATI, in salon, pe sectia de chirurgie. Pe 6 octombrie, la ora 02.00, asistenta de serviciu a gasit pacienta in stop cardio-respirator. „S-au efectuat de manevre de resuscitare timp de 45 de minute si la ora 03.15 s-a declarat decesul”, a subliniat dr. Lelia Croitoru.

Directorul medical al Spitalului Judetean Vaslui a subliniat ca, in acest caz, dieta poate fi un factor favorizant al simptomelor pacientei. „Sigur ca se poate face o legatura intre aceasta cura de slabire intempestiva si tabloul clinic al pacientei. Dieta este un factor favorizant pentru ceea ce s-a petrecut”, a mai declarat Croitoru.

Oficialii spitalului vasluian au mai adaugat ca, pana in prezent, familia victimei nu a depus nicio plangere la conducerea spitalului prin care sa reclame modul in care pacienta a fost ingrijita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.