O sala de operatii de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino din Bucuresti a fost reabilitata cu ajutorul unei donatii, in valoare de 400.000 de euro, facuta de Sanda Carciog-Rizescu, romanca stabilita in Marea Britanie de peste 30 de ani. Din aceeasi donatie, sectia de Neonatologie a spitalului a fost dotata cu sase echipamente medicale moderne pentru ingrijirea nou-nascutilor.

„Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino, una dintre cele 19 institutii medicale aflate in administrarea ASSMB, are incepand de astazi, o sala de operatie complet noua, in cadrul sectiei de Chirurgie generala. Aparatura din blocul operator al sectiei de Chirurgie este de ultima generatie si a fost achizitionata din fondurile Primariei Municipiului Bucuresti”, potrivit unui comunicat emis de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Spitalul se afla in administrarea Primariei Capitalei.

„Celelalte trei sali de operatie din sectia de Chirurgie generala vor fi reabilitate si ele, in perioada urmatoare. In acest sens, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, prin ASSMB, a alocat in 2017, un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate. Donatia de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizata prin intermediul domnului Ion Bals, executorul testamentar al doamnei Sanda Carciog-Rizescu”, se arata in comunicatul emis de institutie.

Cine este Sanda Carciog-Rizescu

Sanda Carciog-Rizescu a decedat in 2015 in Marea Britanie. A fost casatorita cu diplomatul roman Mihail Carciog (casatoria a avut loc la Predeal in 11 iunie 1944). Din cauza regimului politic instaurat in 1947, diplomatul roman fuge in Italia si, un an mai tarziu, intentioneaza sa ajunga in Argentina. Insa, destinul il va lega de Londra, unde se va stabili pana la sfarsitul vietii. Cu toate acestea, s-a implicat in numeroase campanii umanitare derulate in Romania. In anul 2015, Sanda Carciog-Rizescu, impreuna cu alte persoane, intra in posesia unor despagubiri de peste 37,6 de milioane de lei de la AVAS, in baza unei sentinte civile a Tribunalului Bucuresti din anul 2010. Inainte de a muri romanca si-a exprimat dorinta ca banii sa fie donati in scop caritabil. Prin testamentul ei, Sanda Carciog-Rizescu a sustinut financiar numeroase evenimente culturale i Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.